https://day.ru/udar-po-omikronu-nazvany-produkty-sposobnye-pobedit-kovarnyy-virus_id19187_a14819_a2
Azok az ételek, amelyeket annyira vonakodnak enni az étrendben mindazok számára, akik követik az ábrát, valójában segítenek megvédeni az "omikron ellen". Zsírról beszélünk.
Ezek telített zsírok, és elősegítik a tüdő jobb működését, ami különösen fontos a koronavírus új törzsének terjedése során – mondja Margarita Kovaleva táplálkozási szakértő.
„A tüdőszövet alveoláris apparátusa több mint 90%-ban telített zsírt tartalmazó felületaktív anyaggal van bélelve. A felületaktív anyag minősége meghatározza a tüdő levegősségét, a gázcsere kifogástalanságát és a szervezet oxigénellátását. Az egyes sejtek lipidköpenye, vagyis a telített zsírokat is tartalmazó sejtmembránja támogatja a sejtes immunitást, ami megakadályozza a vírus szaporodását és gyors terjedését” – mondja Margarita Koroleva táplálkozási szakértő a moszkvai város híradójában . ügynökség .
A tény az, hogy a zsírok A-vitaminban gazdagok, amelyeket a vírusokat elpusztító ölősejtek termelnek. Az E-vitamin pedig antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Sok belőlük található az állati és növényi olajok összetételében.
Diót, avokádót és tojást is hozzáadhat étrendjéhez. Ezeket a zsírokat a legjobb reggel és ésszerű keretek között fogyasztani, figyelve a testedre.
A gyulladáscsökkentő hatású omega-3 segít megvédeni az immunrendszert az alattomos vírustól. Ehhez a halnak jelen kell lennie az étrendben.
Ezen termékek fogyasztásával a szervezet további védelmet kap, és az „omikron” nehezebben hatol be a szervezetbe, és károsítja az immunrendszert.