2023. január 9., hétfő

Kökény. Miért kell ültetni ezt a savanyú füvet?

január 2
A tövis vastagsága
A mai jegyzet egy gyümölcsös növényről szól, ugyanakkor egy agresszorról – egy fordulatos gyomról. A fordulat szúrós.
Turn profik:
A kanyar abszolút igénytelen, télálló. Én ültettem és ... általában azt írom, hogy „és elfelejtettem”, csak gyűjtsem a gyümölcsöket. De ebben az esetben nem – ez a vad kerti tüske mindig emlékeztetni fogja a kertészt, miközben a kertben nő. A növekedés nagyon bőségesen ad, ráadásul lenyűgöző távolságra az anyafától.
Itt ér véget minden plusz.
Fordítási hátrányok:Agresszor növény, amely csápjait-hajtásait mindenre rálövi.
A gyümölcsök savanyúak. Frissen betakarítva NEM alkalmasak emberi fogyasztásra. Elvileg lehet aratni, de mennyire indokolt az a kérdés.
Szúrós ágak. Kökény ő kökény... köznév.
Akit érdekel, erről a növényről ITT mindent elolvashat a Wikin .
Van alternatívája a kökénynek a kertben?
Hogy szerény legyek, de a gyümölcsök olyan csábítóak voltak, mint az alábbi képen, úgyhogy a gyerek és a felnőtt is úgy ízleli, mint azt az édes lédús görögdinnyét :))

A kerti gyümölcs ízének örömet kell okoznia
Van egy alternatíva - thornsliv (tövis).
Általában ezek a kökény és a házi szilva hibridjei. Az elsőtől igénytelenséget kapunk, a másodiktól - finom gyümölcsöket és egyben megőrizzük mindkét szülő tulajdonát, figyelmet - öntermékenységet! Vagyis a tüskés szilva általában bőséges termést adhat önmagában, külső beporzók jelenléte nélkül.
De ez még itt sem ilyen egyszerű. Mert egyes tövisfajtáknak – a kertészek leírásaiból és megfigyeléseiből ítélve – bizonyos növekedési vidékeken problémák vannak a télállósággal, és vannak közepes ízű fajták is. És mi értelme van egy ilyen fának a kertben? És a kérdés folytatása - miért adják el a kertészek e fajták palántáját?
És nem egy nyílt átverésről beszélek, amely az elmúlt 2 évben katasztrofális méreteket öltött – ilyenkor "vicces képeket" adnak el felnőtteknek, akik naivan azt hiszik, hogy szemetes áron el lehet adni egy igazi 2 -t. -éves fajtapalánta (vagy annyit adnak el, mint egy 7 éves palánta cserépben (jó fantázia kell). Összesen csak egy képet és egy "bal" gallyat árulnak a megfelelő címke.Dishman közép-ázsiai palántákat és szintén erdőkben és dárdákban, elhagyott dachákban ásott palántákat ma már mindenhol hatalmas mennyiségben árulnak, ITT olvashatsz róla .
Leírom az ezzel a kultúrával való ismerkedési tapasztalataimat.
Olyan ember vagyok, akinek a kert nem csak életöröm, hanem valami többré nőtt szenvedély is, ami lehetővé teszi, hogy tapasztalt kertésznek tartsam magam. A teljes jelenlegi kerti tövisgyűjteményemet nem a kerti piacok és az online palántaboltok képei alapján szedtem össze, hanem úgy, hogy kertésztársaim különböző kertjeiben kipróbáltam ennek a növénynek a termését.
Jelenleg 4 fajta kék gyümölcsű tövisszilva termesztésem van . Feltételesen a következőképpen osztom fel őket: Matyunin, Makunas, Lisavenko fajtaforma (nem az intézetben vettem át, hanem egy ott dolgozó személytől) és még egy.
Palántákat szedtem belőlük, mert nagyon tetszett a gyümölcsök íze és minősége! Mi értelme kóstolás után szemetet hurcolni a kertbe?
A palántanevelés folyamata időt vesz igénybe - az anyafának fel kell nőnie ahhoz, hogy anyagot vegyen belőle a replikációhoz, hogy eladásra szánt palántákat neveljen.
Szintén a gyűjteményemben található egy EXKLUZÍV növény SÁRGA gyümölcsökkel - sárgabarack tövis.
Sárgabarack tövis mézes gyümölcs
Íze nagyon eltér a kék gyümölcsös formákétól, és érettségi foktól függően enyhe savanyúság (technikai érettség - a gyümölcsök üresbe kerülnek), a legédesebb mézes ízig és az „átáramló” állapot lédússágáig. kezek” – teljes érettségben. Erről a növényről és más ritka kerti finomságokról ITT olvashat .