2020. július 26., vasárnap

Bojtorfa gyökér: előnyök, gyógyászati ​​felhasználások

Július 10., 
Szerző: Tikhomirova Anna 
A bojtorján gyakori gyomnövény található, amely számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik. Aktív gyógyszerként, kozmetikában és főzésben használják. Az egész növény gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, de a gyógyászati ​​érték legnagyobb részét az alsó részében fogja megtalálni. A takácsos gyökér gyógyhatásokkal és ellenjavallatokkal rendelkezik, amelyeket a cikkünkben tárgyalunk. Fotó: pixabay.com Bojtorfa gyökér: előnyök, tulajdonságok, ellenjavallatok A bojtorján gyógyító tulajdonságai az egyedi kémiai összetételnek köszönhetők. Ez a növény jól tanulmányozott, ezért gyakran megtalálható a hagyományos orvoslásban. Személyesen sok kutatást végeztem, megerősítve egy növény, mint például a bojtorjánk egészségügyi előnyeit. A kezelést más komponensekkel kombinálva végezték - készített egy gyógynövényt. Mi a különbség a bojtorján? Az előnyök nagymértékben a fő hatóanyagotól - az inulintól - függnek. Annyira hasonlít a szacharózra, hogy savas környezetben való kitettség esetén fruktózzá alakul. Az összetevő nem befolyásolja az inzulinszintet a vérben, ezért a bojtorján kialakult tinktúra, a bojtoré juice nem fogja károsítani a cukorbetegeket. 
Miért hasznos a bojtorján való gyökér? 
Tartalmazza a második legfontosabb elemet - az arktiin glikozidot. Egyszerű szavakkal ez egy olyan anyag, amelynek tumorellenes hatása van. 
A takácsok gyökereit a rák megelőzésére és a rosszindulatú daganatok elleni küzdelemben használt gyógyszerekben használják. Részt vettem egy olyan vizsgálatban, amelynek célja a bojtorján gyógyító tulajdonságainak azonosítása és bizonyítása. Mikor lesz hatékony a bojtorján ? A növény gyógyító tulajdonságai segítenek a különféle betegségekben. A takács kedvező hatással van a testre: aktiválja az anyagcserét és felgyorsítja a regenerációt; B vitaminokat és ásványi anyagokat szolgáltat; pótolja a testet inulinnal; elősegíti a méregtelenítést; choleretic hatású; enyhíti a gyulladást és a fertőtlenítést. Sikerült alkalmazni a fertőtlenítő tulajdonságokat a gyakorlatban. Felsorolós krémet írtam egy betegnek, akinek a lába nagy sebfelülettel rendelkezik. 
Külön szeretném mondani neked a pedanin anyagokat, amelyek a bojtorján gyökér részét képezik. A mikrotápanyagok előnyei széles körben elterjedtek. Kollégáim erről többet írnak egy tudományos cikkben . Hogyan segíthet más módon a bojtorján a gyökér? A hasznos tulajdonságok segíthetnek a testben: a belek munkájának javítása; erősítse a hajat; tisztítsa meg a vesét; javítja a bőr állapotát; enyhíti a cukorbetegséget; sújt veszteni; a rák elleni küzdelem; megtisztítja és helyreállítja a májat; erősíti az immunrendszert; gyógyítsa meg a gomba; tisztítsa meg a vért; alacsonyabb nyomás; megszabadulni a reumától; növeli az agyi aktivitást. A gyakorlatban a növény vizelethajtó tulajdonságai segítettek. A vérnyomás normalizálása és a tartósan magas vérnyomáscsökkentés elérése érdekében gyógyszeres kezelést írtam fel a betegnek. A jótékony lehetőségek mellett mindig van egyensúly az azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket a bojtorján gyökér képes bizonyítani. Minden gyógyszernek van ellenjavallata. A bojtorján fekvő rizóma sem kivétel. A növénynek olyan alkalmazási jellemzői vannak, amelyeket fontos figyelembe venni a terápia megkezdése előtt. 
Mire nem javallott?
A tulajdonságok azt jelzik, hogy ki ellenjavallt a bojtorján alapuló gyógyszereket: terhes és szoptató anyák; gyermekek a rahet kezelése; allergiás betegek. Olyan kezelést írtak fel, amelyben a takácsos gyökér főzetét használtam. Ez a gyógyszer elősegíti a súlyos mastopathia csökkentését nőkben, ha rendszeresen alkalmazzák. De ne feledje, hogy a hosszú távú és folyamatos használat káros lesz a testre.