2020. július 4., szombat

Rászorulókat és magyar oktatási intézményeket segít a Magyarok Kenyere program

Magyar gyermekeket oktató intézményeknek és rászoruló családoknak adja az újra induló 15 millió búzaszem – Magyarok Kenyere programban összegyűlő lisztet a Kolozs Megyei Gazdák Egyesülete.
Kolozs megyében most indítják újra a programot, amellyel a segítség mellett azt szeretnék elérni, hogy minél több gazda kivegye a részét a kezdeményezésből, amely Magyarországon már évek óta bejáratott módja a rászorulók segítésének – mondja Bakó Alpár, a Kolozs Megyei Gazdák Egyesületének elnöke.
„A begyűjtött terményeket megőröljük és olyan Kolozs megyei magyar intézményeknek osszuk szét, akik főleg rászoruló gyerekeknek segítenek. A kezdeményezésünknek egy malom is partnere, ahol bevállalták, hogy az összegyűjtött búzát és kukoricát megőrölik és liszt formájában visszaadják nekünk, hogy eljuttathassuk azoknak akiknek segítségre van szükségük” – ismertette a részleteket a KMGE elnöke.
A Kolozs megyében újrainduló magyarok kenyere programról további részleteket találnak a Kolozs Megyei Gazdák Egyesülete Facebook-oldalán, de érdeklődni lehet a 0740-883 549-es telefonszámon vagy a kmgeoffice@yahoo.com e-mail címen is.