2017. november 17., péntek

Fahéjjal a palántadőlés ellen

Amikor kibújnak a palánták a fóliában, és aktuálissá válik a palántadőlés veszélye. Nem kell azonban megijedni, érdemes kipróbálni egy házi praktikát, a fahéj ugyanis nem csak a konyhában tehet jó szolgálatot, hanem a palántaneveléssorán is.
A fahéj az egyik legjellegzetesebb fűszer, illatos, aromás, sütemények, szószok, vagy éppen a forralt borelengedhetetlen ízesítője. Ezen kívül nagy hatással van a rovarokra, gombákra is, mivel gombaölő tulajdonsággal bír.Érdemes kipróbálni egy természetes módszert, hogy megelőzzük a palántadőlést!
A palánták hervadásos betegségét a gomba okozza. Nem kell azonban egyből valamilyen méreghez nyúlnunk, a palántadőlés ellen beszórhatjuk a talajt fahéjjal! Ezzel távol tartjuk a hangyákat és egyéb bogarakat is, mivel nem igazán kedvelik a fűszer illatát. A fahéj a gyökereztető hormonhoz hasonlóképpen hat. Nedvesítsük meg a növény szárvégét, forgassuk meg fahéjban ültetés előtt.