2022. február 14., hétfő

A krímiek virágőrülete

A japánoknak van egy szava a cseresznyevirág-nézésre – hanami. A krímieknek nincsenek ilyen szavaik, de hagyománya van a csodálatnak. És nem csak a cseresznyevirágok. Életünk része a természetben való séta bármely virág virágzása idején. Az egyik legélvezetesebb része.
Valami hétköznapinak, magától értetődőnek tűnt számunkra, amíg az egyik virtuális ismerős azt nem írta: „Úgy tűnik, a krímiek a virágok megszállottjai. A szalagon most mindenki egyöntetűen mákról, majd tulipánról, majd krizantémról készült fotókat jelenít meg. A tiráda után elgondolkodtunk, és ez igaz – utazunk, forgatunk, és feltesszük a netre. És nyomon követjük - igen, a krími csoportokban megjelentek a hóvirágok vagy alvófű fotók, ami azt jelenti, hogy már kivirágoztak, vagyis ideje indulnunk.
A virágmaraton állomásai
Fotóarchívumunkban hatalmas választék található a krími virágokból, akár botanikai enciklopédiát is készíthet. Így ezt a cikket könnyű lesz illusztrálni. És reméljük, hogy érdekes lesz olvasóink számára, mert a virágok nagy része holtszezonban virágzik, és a turisták nem látják így a Krímet.
Szóval mit csodálunk mi, krímiek.
Ciklámen Kuznyecova
krími endemikus. Növekszik a Krím délkeleti részén, a Kubalach-hátságon és néhány helyen annak környékén. Általánosságban elmondható, hogy a tartomány nagyon kicsi, de sok van belőle, nem is kell az erdő mélyére menni, közvetlenül az úton, útszélen, széleken nő.


A ciklámen virágzik először, még valamivel korábban, mint a galanthus, a krími hóvirág leghíresebb fajtája.
Galanthus
Oroszország minden régiójának megvan a maga hóvirágja – hol áfonya, hol hátfájás, csikósláb, kandyk stb. A Krím-félszigeten a leginkább "fő" hóvirág a Galanthus.


Ez is a Vörös Könyv faj, amely a múlt században sokat szenvedett a virágárusoktól. Kíméletlenül széttépték őket, igyekeztek a lehető leghosszabb szárat kinyújtani, ezzel megsérülve az izzót. Ennek eredményeként a képen látható tisztások csak a nehezen elérhető helyeken maradtak meg. Ahová az orvvadászoknak kényelmetlen a bejutás.
Alvásfű vagy lumbágó
Bozontos orgonavirágok ragadták meg a krími cuesták szinte talajtalan széleit - enyhén lejtős hegyeket, egy meredek éllel. Ezeken a sziklákon tulyatsya.


Azok a turisták, akik nyáron meglátogatják a krími cuestákat, és rajtuk találhatók a barlangvárosok, már így látják az álomfüvet:
pünkösdi rózsa
Külön cikkünk van a krími bazsarózsáról: "Két krími bazsarózsa . Itt megemlítjük a varjakat is - nagy, gazdag mélyvörös árnyalatú virágokat.

Amikor virágoznak, a virágok szerelmesei megkezdik zarándokútjukatFehér szikla , ahol van egy Vörös gerenda, amelyet pontosan Voroncov elegáns szőnyegéről neveztek el.
törpe írisz
Maga a virág mérete nem sokkal alacsonyabb, mint a kerti íriszek, de a szár nagyon rövid.


A krími sztyeppék hétköznapi lakója, de gyakori látogatója az erdőknek. Az interneten egy kimondatlan verseny zajlik - ki készíti el a legszebb íriszes fotót (például a tenger hátterében), vagy talál valami új árnyalatot. Az a tény, hogy sok árnyalatuk van - fehér, sárga, barna, kék, kék, lila, cseresznye különféle kombinációkban.
Schrenk tulipán
4 fajta tulipán nő a Krím-félszigeten, de ez a piros könyv az, ami tavasszal egy igazi zarándoklathoz vezet a Kercsi-félszigetre. Ott, az Opuk-hegyen és a közelben, a rózsaszín tavak körül virágzik a Schrenk tulipán.
Gyerekkoromban nem volt világos számomra, hogy Hollandiában milyen gyorsan sikerült ilyen sok tulipánfajtát nemesíteni? De amikor megláttam a természetben az ősüket - ugyanazt a Schrenk tulipánt, minden világossá vált. A természetben megszámlálhatatlan sok szín található - a fehértől a majdnem feketéig, csíkokkal, szegéllyel, különböző középpontokkal és sziromformákkal. A tenyésztőknek volt mivel dolgozniuk.
Schrenk tulipánok, ez a Krím teljes virágmaratonjának talán leglenyűgözőbb látványa.


Világos, sokszínű tavaszi sztyepp nagy tulipánok tisztásaival, és mindez a türkizkék tenger és a rózsaszín tavak hátterében. Hihetetlen szépség!
pipacsok
A Krím-félszigeten többféle mák létezik, de a saját magvú mák felkavar. Ő az, aki örömmel veti be a mezőket, a pusztaságokat, az elhagyott szőlőket és az utak szélét.


Valljuk be, kinek ne lenne még fényképe a mák hátterében? Pontosabban 100 500 fotó a mák hátterében? Egyszerűen lehetetlen elhaladni a világos skarlát mezők mellett, és egy percre sem megállni, hogy ne fényképezzen. Az emberek elnevetik magukat, és újra és újra fényképeznek.
A különböző romok pedig jól mutatnak a mákban. Szóval sok ilyen színben készült Chersonese fotó van a neten.
Levendula
Néhány évvel ezelőtt a Krím-félszigeten nehéz volt levendulamezőt találni, amelyről jó lenne fényképezni. Gyomok, kopasz foltok a rangsorban - általában Provence semmiképpen sem.


Most azonban a helyzet drámaian megváltozott. A táblákat rendbe hozták, parkolókat szereltek fel a közelben, megindult a kapcsolódó termékek kereskedelme. Mostanra pedig a levendula háttér előtti fotózás, valamint a levendulamezőkön való kirándulások nyílt UAZ-okon, sőt szamarak is népszerű látványosságokká váltak.
Virágkiállítások a Nikitsky Botanikus Kertben
Valahogy sétálok, fényképezek tulipánokat és hallok a közelben egy lányt, amint tulipánokat fényképez a telefonban, motyogja: miért is készítem őket újra ... minden évben ... nem, nem tudom abbahagyni... .


Ezek a dupla tulipánok körülbelül akkorák, mint egy levesestál, őszintén.
A Nikitsky Botanicalban számos virágkiállítás van:
A legnépszerűbb a Tulipánparádé és a Krizantémbál, különösen az utolsó. Legalábbis a krímiek. Egyébként nem is gondoltuk – miért? De igazán népszerű. Senki sem lepődik meg a beszélgetéseken: „Hétvégén elmentünk a Krizantém bálba”, „És jövő héten megyünk”, „Elmentél már Nikitához?”


Talán azért, mert már tél van, és több ezer csodálatos virág van, különféle formájú és színű?
És mi a helyzet a sakurával?
A Krím-félszigeten tavasszal könnyedén megcsodálhatja a cseresznyevirágzást. Még egy különleges fesztivált is szentel neki.Cseresznyevirágok " az opolznevoi "Six Senses" japánkertben. Sakura a félsziget más parkjaiban, valamint a város utcáin és a krímiek előkertjeiben is megtalálható.

Sakura Szevasztopolban
De inkább nem sakura, hanem virágzó őszibarack alatt fotózunk. Ezért tavasszal az őszibarackültetvényekben gyakran lehet látni fényképező embereket. És még egész fotózások is – elegáns ruhás lányok, fotósok egy rakás felszereléssel.
Valójában ezek távolról sem mindazok a virágok, amelyek a krímieket felkeltik.


És ami különösen szép: az emberek csak virágokat fényképeznek, és virágban fényképeződnek. Egyre kevésbé tépje őket csokorba. Aki pedig feltesz a netre egy fotót a kezében tartott virágokról, az kap egy jó verést.