2021. április 26., hétfő

Házat fog építeni? Akkor ezt tudnia kell!

Zen Advertising Február 8
Ha úgy dönt, hogy laminált furnérból készül házat, akkor nagy figyelmet kell fordítani a ház technikájára és paramétereire. Ellenkező esetben otthona nem fog megfelelni az elvárásoknak. Megbízhatatlannak, hidegnek bizonyul, problémákat okoz a zsugorodás, egyéb hibák és frusztrálni fogják az eredmények.
Tudjuk, hogy a laminált furnérból készült ház nem szezonális ház és nem olcsó élvezet az üzleti osztály szegmensében, de egyes esetekben a ház területe vagy kifinomult felszereltsége alapján prémium szegmens ház. Ezért jobb követni a tapasztalt ingatlancégek ajánlásait.
Hatalmas számú házat építettünk, és ismerjük nagyszámú ügyfél "fájdalmait", ezért megnevezhetjük azokat a fő hibákat, amelyeket az emberek elkövetnek, amikor ragasztott laminált fából akarnak házat építeni. Javasoljuk, hogy olvassa el indokainkat, hallgasson meg minket, és ne hagyja figyelmen kívül ezeket a fontos ajánlásokat.
1. Válassza ki a megfelelő helyet otthona elhelyezéséhez
Amikor egy háznak helyet választanak a helyszínen, bizonyos szabályozási követelmények vannak. Ha ezeket nem veszik figyelembe, vagy nem veszik teljes mértékben figyelembe, akkor a ház laminált furnér fűrészárutól való megépítése azt a kockázatot jelent, hogy megoldhatatlan problémák sorozatává váljon.
Hogy ez ne fordulhasson elő, kitaláltak egy speciális koncepciót - egy építési helyet. Egyszerűbben fogalmazva: ez az a hely, ahol a legjobb házat építeni. Itt vannak az ilyen hely fő paraméterei:
elhelyezkedése a kerítéstől kevesebb, mint 3 méter távolságban
az utak és a viharelvezetések helye legalább 5 méter
a fából készült fővárosi házakat legalább 15 méterre kell elhelyezni egymástól
Ezenkívül fontos:
helyesen helyezze el a házat a sarkalatos pontokon (hogy a reggeli nap ne vakuljon meg)
helyesen helyezze el a belépési csoportot
építeni a ház egy részét műszaki helyiségekkel a lehető legkisebb távolságra a kutaktól, szeptikus tartályoktól, az elektromos vezetékektől
Ha ez nem történik meg, akkor a ház nem biztonságos és túl messze van az ideáltól.
Mielőtt telket vásárolna, rendeljen kész projektet álmai otthonából, hogy megértse, lehetséges lesz-e helyesen elhelyezni a házat a telken további költségek nélkül.
Ilyen projekt megrendelhető építészektől APS DSK . Ez csökkenti az építési költségeket - ház megrendelésekor a projektet és a műszaki felügyeletet ajándékba adják, valamint ügyeljen arra, hogy a ház kényelmes, megbízható és biztonságos legyen.
Egy kész projekt esetén az építkezés olcsóbb lesz: nem kell külön pénzt költeni csövekre, oszlopokra és huzalokra, ha a ház messze van a víztől és a fénytől
2. Helyezzen szilárd alapot

Úgy tűnhet, hogy ha a ház fából készült, akkor a szerkezete könnyebb, mint a tömbös és téglaépületeké. Az áltudósok meghallgatása után egyesek úgy döntenek, hogy pénzt takarítanak meg: rátesszük az alapokat cölöpökre, és kész! De sajnos a mi éghajlatunk nem Bora Bora, és a laminált furnérból készült ház nem bungaló.
A laminált furnérból készült ház építése hajtott vagy csavaros cölöpökre, anélkül, hogy rács vagy födém vasbeton hevederrel készülne, katasztrófává válhat
Az első emelet túlzott rezgése. Egy ilyen ház padlója szó szerint "táncolhat" - enyhén szólva sem túl kényelmetlen a lakók számára.
A cölöpök élettartama túl rövid. A csavaros cölöpök élettartama sokkal rövidebb, mint a ház többi része. És hamarosan felmerül a cölöpök cseréjének kérdése, ami kényelmetlen és drága.
Plusz költségek. Az ilyen alapok minimális költsége mítosz. A homlokzat befejezéséhez a cölöpök közötti üres tereket ki kell tölteni: készítsen fémpántot, kösse be a DSP-t, szigeteljen. És ezek mind további költségek.
Az ilyen cölöpök oldalra mehetnek. Ami nem lesz a legjobb hatással az alapozás teherbírására.
A legjobb, ha bármilyen talajra alkalmas hajtott vasbeton cölöpöt használunk. A cölöpöket a talaj fagyásszintje alatti mélységbe hajtják - egy ilyen szerkezet több mint egy tucat évig fog állni
Csak akkor használjon csavaros cölöpöket, ha a helyszínen nagy a függőleges esés, vagy ha rendkívül korlátozott a költségvetése. Más lehetőségek esetén jobb, ha hajtott cölöpöket helyezünk el, és felülről betöltenek egy vasbeton födémmel vagy rácsral, miközben megkötik az erősítő ketrecüket.
Ha attól tart, hogy nincs ideje kitalálni az alapítvány összes bonyodalmát, és most szeretné a házát, az APS DSK szakemberei, akik 2006 óta építenek házakat ragasztott laminált fából, a munka bármely szakaszában tanácsot adnak .
3. Ne vásároljon túl vékony ragasztott laminált fát
A YouTube-csatornák szakértői szerint a "kevesebb, mint 200 milliméter" vastagságú laminált fa elegendő a közép-oroszországi éghajlathoz. Sokan ezt is szó szerint értelmezik, és 160 és 140 milliméteres bárból építenek házakat.
Így fenyegetheti:
Képzeletbeli megtakarítás. Igen, először megtakarítja a falkészlet mennyiségét, de annak érdekében, hogy megértsük, mi fog történni ezután, egyszerű számításokat fogunk végezni.
A laminált furnér fűrészáruból készült minőségi ház élettartama meghaladja az 50 évet. Miután elkezdte a házban a gázfűtést, 5–8 év múlva megszűnik a megtakarítás, és akkor máris túlfizetni kezd, mivel a hő túl gyorsan megy át a falakon. Villamos energiával vagy gáztartállyal történő fűtés esetén érezni fogja a különbséget 2-4 év életkorban
Hidegség a házban. A túl vékony fából készült házak hidegek. A további fűtőberendezésekkel és az áramköltségekkel kapcsolatos aggodalmak pedig egyáltalán nem azok, amelyekről a régóta várt ház tulajdonosai álmodoznak.
Csúnya tekintet. A ragasztott laminált fa drága és szép anyag. De ha túl vékony anyagot veszel - minden szépség semmit sem ér, és a tulajdonos és a vendégek teljesen csalódni fognak.

Az APS DSK szakértői házakkal dolgoznak az ország egész területén és a legkülönbözőbb éghajlati viszonyok között, így kiválasztják az Ön régiójának optimális anyagokat. És láthatja a házakat és azok építésének technológiáját nyílt szemináriumokon vagy kirándulásokon valós tárgyakról APS DSK
4. Keret válaszfalak vagy laminált furnér fűrészáru?
A ragasztott rétegelt fa nehezen építhető anyag, mondhatni "életben". Hajlamos a zsugorodásra, a zsugorodásra, a nedvesség felhalmozódására.
Erről megfeledkezve és pénzmegtakarításra törekedve a leendő lakástulajdonosok úgy döntenek, hogy a falak belső válaszfalait vékonyabb gerendából készítik, mint a teherhordó falak.
De ebben az esetben (hello fizika órák) a vékonyabb anyag gyorsabban szárad. Ez azt jelenti, hogy hézagok jelennek meg a vékony válaszfalak és a vastag falak között, és helytelen zsugorodás következik be.
Az építési költségek csökkentése érdekében, a minőség feláldozása nélkül, kerettechnika segítségével telepítsen belső, nem teherhordó válaszfalakat. Ugyanakkor elrejtheti a mérnöki kommunikáció minden útvonalát és a szellőzőrendszert bennük. Az ilyen válaszfalak bármilyen anyaggal burkolhatók, így a ház belső kialakítása érdekesebb.
A belső válaszfalakban "elrejtheti" a csöveket, a vezetékeket, a szellőzést - a belső dekoráció sokkal könnyebbé válik felesleges elemek nélkül
Egyébként a tervezésről és a díszítésről: nem szabad bízni ezeket a munkákat a lakásfelújítás mestereiben, mert a ragasztott laminált fából készült építkezési technológiák eltérnek a szokásosaktól. Jobb, ha azonnal megrendel egy kulcsrakész házat - kivitelezéssel és dekorációval - az APS DSK szakembereitől.
5. Számolja ki helyesen a tető szigetelésének vastagságát
Ez az elemi szabályok egyike, amelyet sajnos sokan elhanyagolnak, maga a tető minősége mellett dönt, de nem a szigetelés. A tetőszigetelés vastagsága nem lehet kevesebb, mint 200 mm. Ellenkező esetben a hőveszteség nagyon magas lesz.
Az APS DSK-ban a szigetelést kiváló minőségű Tyvek és Delta (az USA-ban gyártott) szigetelőanyag védi. Páraáteresztő képességében különbözik az olcsó membránoktól: a kondenzátum nem halmozódik fel és nem károsítja a fát
A legalább 200 mm vastag tetőszigetelés minimálisra csökkenti a hőveszteséget

Használja az európai és amerikai márkák jó minőségű szigetelését, és fedje át a táblákat: így a hő jobb marad
Fedje át a szigetelőlemezeket, és kerülje az olcsó és nem hatékony szigetelés használatát. Ellenkező esetben a ház fűtésének költsége nagyobb lesz, mint a megtakarítás.
Ennek megakadályozása érdekében vegye fel a kapcsolatot az APS DSK szakemberekkel. Ezek a szakemberek kaptakaz Orosz Nyilvántartási Könyvbe egy több mint 150 négyzetméteres laminált furnérból készült ház leggyorsabb építéséhez . A munka 24 órát és 45 percet vett igénybe. Itt biztosan megbirkóznak a szigeteléssel!
6. Ne késleltesse az otthon festését későbbre.
Nem elég csak laminált furnérból készült házat építeni - még mindig vigyázni kell rá. És ezt a gazdaság érdekében elhanyagolni biztosan nem éri meg.
A ragasztott laminált fát lamellák, azaz fa elemek ragasztásával nyerik. Az eredmény egy ragasztósor. A végvarratok időjárásnak vannak kitéve - eső, meleg. A belső is nedvességet és hőt szív fel. Ennek eredményeként a ragasztóvonalak megrepedhetnek.
Ennek megakadályozása érdekében a ház időben történő festése szükséges.
A laminált furnérból készült ház festése nem a dekoráció eleme, hanem szükségszerűség. Ennek nemcsak festésnek, hanem speciális vegyületekkel történő bevonásának kell lennie. Ezeknek speciális végtömítéseket kell tartalmazniuk a végfelületek és a ragasztóvonal védelmére.
A falak és a tető felszerelése után azonnal ki kell festenie a házat. Az előragasztott fát csiszolják, a végeket lezárják, és szennyeződést visznek fel a falkészletre.
Ezek nehéz munkák, amelyeket szakemberekre kell bízni. Az APS DSK több tucat csapatot alkalmaz, mindegyiknek saját profilja van. Néhány elöljáró több mint 10 éve dolgozik együtt, ez idő alatt sok mérnök lett elöljáró. A ragasztott laminált fából készült ház építésénél fontos a különböző csapatok koordinációja és egyértelmű fellépése.
Az APS DSK-ban az all-rounderek helyett külön csapatok vannak a különböző munkákhoz. Az építőipari vállalat bízik házainak minőségében, és akár 15 évre is garanciális igazolást ad
7. Ne késleltesse a belső dekorációt és az időben történő karbantartást.
Projekt megrendelésekor sokan elfelejtik, hogy mint minden faház, a laminált furnérból készült épületek is zsugorodnak. A faházak átlagosan a ház teljes magasságának akár 3% -át is elveszítik.
Ezt figyelembe kell venni a belsőépítészetnél:
laminált furnérból készült falaknak és a szarufarendszernek nem mereveknek kell lenniük;
a rögzítőelemeknek megfelelőeknek kell lenniük.
A ház belsőépítészeti munkája bárból eltér a lakásban végzett munkától. Ez a terület nehezebb, mint maguk a falak és a tető felszerelése, és szűk tudást igényel a szakemberektől. Ha úgy dönt, hogy pénzt takarít meg a befejezéssel, vagy ezeket nem szakemberek végzik "mint egy lakásban", ez fenyegetést jelent:
a ház nem megfelelő zsugorodása;
repedések megjelenése;
a befejező anyagok leszerelése és a ház újbóli dekorálása.
Az APSK DSK a házak teljes körű ellenőrzését és karbantartását végzi: az alapozás ellenőrzésétől a zsugorodáskompenzátorok állításáig az oszlopokon
Ne felejtse el megfelelően ellátni a laminált furnérból készült házat (olvassa el az ajánlásokat csatornánk következő cikkeiben), és időben végezze el a karbantartást - az első ellenőrzéseket 4 és 9 hónappal az építkezés befejezése után.
Be kell állítani a csapokat, ablakokat, ellenőrizni a zsugorodáskompenzátorokat, a hőmérséklet- és páratartalom-szabályozást és még sok minden mást. Akárcsak egy autót, rendszeresen teszteljük.
Természetesen az ilyen munkát a házat építő szakemberekre kell bízni. Ha egyvegye fel a kapcsolatot az APS DSK-vel 2020 végéig, az építkezés megrendelésekor egész évben ingyenes házfenntartást kap.