2020. október 1., csütörtök

"Hangya" visszatért a szállítószalaghoz. De már négy kerékkel, fülkével és automata vátóval

Július 11
Valószínűleg bármelyik szovjet nyári lakos vagy falusi ember tudja, hogyan néz ki az "Ant" motoros robogó. Érthető. Gyakorlatilag nem volt alternatívája. És ez a karosszériával ellátott moped sokkal olcsóbb volt, mint egy teljes értékű személygépkocsi.
Ezért a faluban a holmikat, a krumpliszsáktól a tégláig, "Hangyákban" szállították. A legenda 1995-ig készült az egyik tulai gyárban.
Szovjet Hangya (illusztráció a Wikipédiából)

Mi volt a meglepetésem, amikor megtudtam, hogy nemrég kezdték újra kiadni. Ugyanabban a gépgyártó üzemben. Csak egy dolog van. Ami apa és fiú között közös volt, az csak a névben maradt meg.
Kezdjük azzal, hogy a modern "Hangya" nem három, hanem négy kereket kapott. Vagyis ez már egy mini teherautó, és nem csak egy elővárosi robogó. A második fő különbség az, hogy most nincs szüksége benzinre.
Fotók a "Romanov Motors" (Jelenlegi Hangya) cég oldaláról

A tervezők átalakították az autót elektromos energiára. Harmadszor, napjaink "Hangyája" kapott egy műanyag fülkét, amely nem rossz kialakítású, és amely véd az esőtől, a havaktól és az egyéb időjárási kedvektől.
Akkumulátorai miatt a teherautó óránként 22 kilométerre képes gyorsulni. Hatótávolságát tekintve pedig 90 kilométerre elegendő. A szerkezet szilárd acél vázon alapszik.
Lehetőség a rendőrségre

A kabin, amint azt korábban említettük, a lehető legkönnyebb üvegszálból készül. Belül egy pár fejtámla nélküli bőrülés, egy teljesen egyszerű műszerfal és egy kormánykerék található a VAZ-2110-től.
Ugyanezen „Hangya” örököse pontosan egy tonnát elvihet. Személygépkocsiknál ​​ez a szállítás összefügg az állvány- és fogaskerék-kormányzással. Ezen kívül van egy automatikus váltója.

Szalon

A testhossz majdnem 2 méter, így sok minden belefér. Egyetértek, ha egy ilyen autó 150 ezerért kezdene eladni, akkor az "Hangya" ismét tömegközlekedéssé válna.
De nem lesz. Miért? Mivel a technológia e csodája 1 250 000 rubelbe kerül. Ennél a pénznél meg lehet vásárolni egy Kia Riót a maximális konfigurációban. És még mindig fagylaltért.

Mire való ez a fajta pénz? Ki tudja. Nyilvánvalóan az üzem el akarja adni know-how-ját más vállalkozásoknak, amelyeknek üzemen belüli szállításra van szükségük.