2014. június 1., vasárnap

Utazás a csodák rejtett földjén: Ázsia, ahogy még nem láthattad!

2014.04.04. Szerző: FM
Azt mondják, hogy minden ami különös, az Ázsiában kétszer olyan különleges. Egy világ, amiben minden - a színek, az illatok, az élővilág, a hegyek, a völgyek, sőt még a csillagok is - felfokozott. Egy világ, ahol a természet és a kultúrák olyan gazdagsággal bírnak, amit szinte lehetetlen dokumentálni. A fotós Weerapong Chaipuck mégis erre vállalkozott, és jól sikerült neki! 
A thaiföldi fotós, aki egyébként nyugdíjazott orvos, nem is olyan rég szeretett bele újabb szenvedélyébe, az ezerarcú kontinens tájainak és lakóinak fényképezésébe. Nagy szerencsénkre, hihetetlenül jól csinálja! Lenyűgöző képeket készít az autentikus tájakról, és helyi lakosokról, valamint azok tradícióiról. 

Weerapong Chaipuck

Útját Dél- és Észak -Thaiföldön kezdte, kifejezetten a turisták által alig ismert helyekre fókuszálva, hazája valós arcát kívánta bemutatni. Majd Vetnam következett, ott is az északi Sapa. A környék ott olyan, mint egy festmény, varázslatos. A 3000 méter magas hegyek oldalaiban lépcsőzetesen művelt rizsföldek bukkannak fel, ahogy felszáll a reggeli pára. A völgyekben sok kisebb falu bújik meg, mind különböző kultúrával, nyelvjárással, szokásokkal, amiket Chaipuck csodálatosan dokumentált.
Járt még Kínában, ahol meglátogatta a délkelet-kínai Danxia-hegyvidéket, de fotózott Indiában és Indonéziában is.
Chaipuck azt mondja, a barangolásai során készített képeknek az a célja, hogy megmutassa azt a rejtett és értékes világot, ami évezredekig Ázsiát jelentette. "Azt szeretném, ha az emberek nem csak a harmadik világ gazdasági csodáját, vagy a mélyszegénységet és a gigavárosokat látnák, hanem legyen egy képük arról az Ázsiáról is, aminek arca, illata és lenyűgöző szépsége van" - vallja Weerapong Chaipuck.
Ads not by this site
Ads not by this site
Ads not by this site
Pozitív Nap jóvoltából