2013. január 21., hétfő

Nagy volt az érdeklődés a kisállat-kiállításon

Simon Eszter | 2013.01.20. 
Több ezer látogatója volt az elmúlt hétvégén a székelyudvarhelyi Septimia Szabadidőközpont tornatermében megrendezett háromnapos kisállat-kiállításnak.

Félezer állatot állítottak ki

Péntektől vasárnapig közel ötszáz kisállatot csodálhattak meg az érdeklődők a Székelyudvarhelyi Díszgalambászok és Kisállattenyésztők Egyesülete által rendezett kiállításon. A szabadidőközpont tornatermének előterébe lépve kacsákat és libákat, továbbhaladva pedig az óriástól kezdődően a törpe nyúlig többfajta tapsifülest tekinthettek meg a látogatók. Kukorékolástól és kotkodácsolástól volt hangos a tornaterem, ahol a méretes kakasok és tyúkok mellett különleges fajtájú galambokban gyönyörködhettek az állatszeretők. A terem végében kígyókat, pókokat, papagájokat, valamint görényt, mosómedvét, fácánt és fürjet is láthattak a kiállításra betérők.
Báncs Ernőtől, a Székelyudvarhelyi Díszgalambászok és Kisállattenyésztők Egyesületének elnökétől megtudtuk, hogy a három napig tartó kiállításon több ezer ember fordult meg, és a vasárnapi vásár is sikeres volt. Az egyesületi elnök az is elmondta, hogy az eseményt megelőző versenynek – ahol a nyulakat, baromfikat és a galambokat pontozták – közel hetven díjazottja van. A fajták minősítését Brassóból, Kézdivásárhelyről és Segesvárról érkező bírák végezték, akik a kisállatok küllemét, tartását, méreteit pontozták