2016. február 21., vasárnap

Három nap alatt felépithető hobbitház

A Green Magic Homes nevű vállalat előre gyártott, és mindenki által könnyedén összerakható házakat kínál, amelyek egyszerre környezettudatosak is. A cég nem csak a hajlított, boltozatos „alkatrészeket” árulja, hanem vállalja azt is, hogy bevonja földdel és pázsittal az újonnan felépített házat, így az zöldtetős lesz. A tervezők ugyanakkor erős szigeteléssel látták el a házat, így az egyben az energiahatékonyság mintapéldája is.
Összeállítása annyira egyszerű, hogy három ember is elegendő hozzá, ugyanakkor a panelek széles skáláját nyújtják a megvalósíthatóságnak, ugyanis számos módon kombinálhatóak. A modellek úgy vannak tervezve, hogy bármilyen topográfiai körülmények között összeállíthatók legyenek.
A vásárlóknak lehetőségük van rá, hogy egy kisebb házhoz szükséges alkatrészeket vásároljanak meg (az alap 37 négyzetméteres), és ezt később bővítsék, ha az igények változnak. A „földelés” is nagyon egyszerű ennél a háznál, ugyanakkor változatos megoldásokkal lehet élni, mint a szupervályog, vagy a földtextília.
A falak is úgy vannak tervezve, hogy abban az áramkábeleket és a vízcsöveket is könnyedén lehessen vezetni, ugyanakkor mechanikus szellőzőcsatornák is be vannak építve, és bármikor kialakíthatóak újak is. Az ilyen típusú épületeknél mindig nehéz elérni a megfelelő vízszigetelést és szellőzést, ezt a Green Magic Homes úgy oldotta meg, hogy erős moduláris belső héjat hozott létre.
Két „hiba” van csupán, amit fel tudnánk róni nekik, az egyik, hogy a bejáratnál, úgy tűnik, a kivitelezésnél is látszik a rétegzett kompozit anyag, amelyből a panelek készülnek, ide talán jobb lett volna egy tájba olvadóbb megoldás. A másik, hogy nem tudjuk az alapmodell árát, bár van romániai forgalmazó is, végül is mindenki utánaérdeklődhet.

Contact: Amar Solar Energy Invest SRL.
Address: Business Center ´Z´ Htel, Ion Nistor nr.4.Etj 1, Modul 20 - Bucharest, 030041