BRASSÓ
Mivel egyre nehezebben tudják egyénileg megoldani az áru eladását, a Brassó megyei kistermelők úgy döntöttek, hogy egyesületet hoznak létre.
A főként hagyományos módon készített élelmiszereket nem elég a megye piacain árusítani, mert nem térül meg a befektetés - hangoztatják a kistermelők. Abban reménykednek, hogy az újonnan létrejött egyesületet a hatóságok támogatni fogják, és új piaclehetőséget teremtenek a számukra. A kistermelők főként a turisták által látogatott hétvégi vásárok létrehozását szeretnék szorgalmazni. Ezeken nagyobb a vásárlóerő, kelendőbbek a hagyományos módon készült húskészítmények, amelyeknek az áruk is borsosabb, a nagy üzletláncokban kapható hentesáruénál. A kiskereskedők arra alapoznak, hogy a tehetősebbek hajlandók több pénzt áldozni arra a termékre, ami házilag, hagyományos módon készült.
Petki Judit