2014. január 26., vasárnap

Új pálos szerzetesház megáldása Hargitafürdőn

Szerző: Rezső atya  2014. január 10.
Balla Barnabás atyát és Szűcs Imre testvért Bátor Botond tartományfőnök atya Erdélybe helyezte, a hargitafürdői kolostoralapítás előkészítésére. Az ünnepélyes kolostoralapításra január 26-án fog sor kerülni Hargitafürdőn. - olvashatjuk a Pálos Rend honlapján megjelent friss hírekben.
Új pálos szerzetesház megáldása Hargitafürdőn 2014. január 26-án
Forgatókönyv
- 9 órakor: Gyülekezés a templomban és a templom előtti téren.
- Az érsek úr, püspök úr és a papság a szerzetesház (plébánia) épületében gyűlik össze.
- 9,15-kor rózsafüzér imádság a templomban.
- 9.55-kor feláll az asszisztencia a külső, bejárati teraszon a kereszt és a pálos címer előtt, ahol már elő van készítve a hangosítás.
- 10 órakor elkezdődik az új szerzetesház megáldása az Áldások Könyve alapján (212.oldal) Az 522.-tól kezdődően egészen az 525.-ig bezárolag a szertartáskönyv szerint.
A szentírási szakaszok kimaradnak, a szertartás folytatódik az 531. ponttól szenteltvíz hintéssel és rövid énekkel(534.pont), majd az 535-ös befejező résszel zárul.
- Ezután énekszó mellett kereszt alatt elindulunk a templom felé a kis székelykapuhoz, belép a templomkertbe és majd a templomba, ahol a szentmise kezdődik
a liturgikus időnek megfelelő, évközi 3. vasárnap szentmiséjével.
- A templom szentélyében lesz a papság.
A ministránsok a szentélylépcsőn foglalnak helyet.
A kis kórus a karzaton foglal helyet.
- A templom padjaiban elől a meghívott vendégek lesznek.
- Az áldoztatásig nincs különösebb változás. Az áldoztatás külön kijelölt helyeken, mind a templomban, mind pedig kívül. (A templombanközépen és hátul, ahová a pap körbe megy majd.
Kívül pedig a templom előtt illetve ha szükséges a külső úton is legyen áldoztatás.)
- Az áldozás utáni könyörgést követően köszöntők hangzanak el, majd jön azáldás.
Áldás után himnuszok (pápai, magyar és székely himnusz), majd kivonulási ének. Az első versszak alatt az asszisztencia áll, míg a segítők utat készítenek a kivonuláshoz.
Ezzel a szertartás befejeződik.
Szeretettel várjuk a paptestvéreket és a híveket a kolostor megáldására.

Táborhegy – Hargitafürdői Plébánia

Uram, jó nekünk itt lenni! (Mt 17,4)



Kedves látogatónk,

szeretettel köszöntünk közösségi házunk oldalán! Amiért fontosnak látjuk, hogy tudj erről a házról:
e ház nem kereskedelmi jellegű, hanem lelkigyakorlatok, kurzusok, keresztény táborok – röviden Isten országa építése – céljából jött létre.
amennyiben ilyen célú tevékenységet szeretnél egy szép helyen, kissé elcsendesedve, akkor jó helyen keresel.
ha túrázásokkal, mofettázással és télen a téli sportok beiktatásával akarsz programokat, újra csak jó helyen kopogtatsz.
A ház a csíkszeredai Szent Kereszt Plébániához tartozik. Érdeklődni tehát náluk kell vagy a következő telefonszámon irodaidőben (hétfőtől péntekig 8-16 óra között): +40-745-940-177 (Sárig Anna-Mária).
Néhány infó, majd fotó a házról
40 férőhelyes a ház. Szobabeosztás: 3, 2 , 5, 6, 6, 11, 4+3 fő/szoba. Az 5, 6, 11-es szobáknak saját fürdőjük van, míg a többinek közös fürdő.
Van saját konyhája és ebédlője. Az étkezést meg lehet oldani 3 módon: önellátás, rendelés a panzióktól, vagy szakácsnő igénylés.
Van egy kis előadóterme.
A hozzáépített “templom”, mely padlófűtéssel van ellátva, előadónak is használható. Liturgikus célokra a fatemplomot használjuk.
Szeretettel várunk és látunk Táborhegyen – igazi táborhegyi élményben és tapasztalatban legyen részed!