2014. január 21., kedd

Családi Gazdaságok Nemzetközi Éve 2014 - Nemzetközi Fotó Pályázat

Dr. Major Ágnes be h, 01/20/2014
A Családi Gazdaságok Nemzetközi éve (IYFF) rávilágít a családi gazdaságoknak a meghatározó szerepére, amely a világ fenntartható élelmiszer termelésének 70%-át adja és biztosítja az ökoszisztémát és a biodiverzitást. Az IYFF 2014 fotó pályázata megpróbálja ennek vizuális megjelenítését összegyűjteni, hogy ezzel erősebb elismerést biztosítson és a családi gazdaságokat támogassa és bátorítson a Családi Gazdaságok Nemzetközi Éve eseményein való részvételre.\
KÜLDJE EL A LEGJOBB FÉNYKÉPÉT!
Az IYFF 2014 fotó pályázat olyan fényképeket vár, amelynek a mottója:Családi Gazdaság: éltetjük a világot, figyelünk Földünkre.
A pályázatok jelenítsék meg a multifunkcionális családi gazdaságok erejét, potenciálját and fenntarthatóságát világszerte minden létező formájában. A fényképek mutassák meg, hogy a családi gazdaságok egészséges és tápláló élelmiszereket állítanak elő, mindeközben együtt élnek a természettel és hozzájárulnak a biológiai sokszínűséghez. A képek fejezzék ki, hogy a családi gazdaság a mezőgazdaság, erdőgazdaság, halászat, pásztorkodás, vízgazdálkodás egyik formája, amelyet egy család vezet és tart fent, a család tagjainak összefogásával és együttműködésével.
A fotó pályázat mindenki számára nyitott, de különösen bátorítjuk a termelőket, a nőket és fiatalokat a részvételre.
HATÁRIDŐ ÉS FELTÉTELEK
A benyújtási határidő 2014. május 1, de örömmel fogadjuk a korábban megküldött pályaműveket. Kérjük keresse fel awww.agriculturesnetwork.org/photocompetition honlapot a benyújtás részletes feltételeiért, vagy lépjen kapcsolatba a www.kisleptek.hu honlapon velünk. A pályaműveket a www.agriculturesnetwork.org/photocompetition honlapon, vagyphotocompetition@ruralforum.netmail címen lehet megküldeni, CD-re másolva postai úton.
Legfeljebb 3 fotót lehet küldeni, amely kizárólag saját munka lehet. Olyan képek, amelyek korábban már más versenyen helyezést értek el, vagy mér kereskedelmi hasznosításra kerültek (újságban, hirdetésben, stb.) nem indulhatnak. A jogellenesen feltöltött képek miatt a szervezők a felelősségüket kizárják. A képekhez az alábbi információkat is meg kell küldeni (ebben a sorrendben):
név
ország
egy rövid mondatban a kép tartalmának leírása.
a fotó elkészítésének a helye
a fotó elkészítésének ideje
e-mail cím
honlap (hogyha van)
postai cím
telefonszám
a pályázó életkora
a pályázó neme
Minden képek külön kell megküldeni a címen lehet megküldeni, CD-re másolva postai úton.
Legfeljebb 3 fotót lehet küldeni. Minden egyes fotót külön kell megküldeni, lehetőleg a photocompetition@ruralforum.net címre. A méret: legalább 1819 x 2598 pixel [154 x 220mm vízszintesen] 300 dpi minőségben és jpeg formátumban, a maximális file méret a 10 MB. Fenntartják a jogot arra, hogy a képet igazítsák a jobb megjelenés érdekében.
A képek feltöltésével a jelentkező a nevezési és részvételi feltételeket is elfogadja. A szervezők a "Creative Commons Licence Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported" szerzői jogvédelemre vonatkozó elveket követik.
A postán küldött képeket nem küldik vissza.
ZSŰRI
Kiváló szakemberekből álló zsűri dönt a képekről júliusban. Tagjai: Deo Sumaj (MOCASE-Via Campesina, Argentina), Jun Virola (Ázsiai Fermeke Szövetsége, Fülöp-szigetek), S. Jayaraj (művész, India), Bernward Geier (politika aktivista, Németország), Angèle Etoundi (fotóművész, Kameron) és Tomás Munita (fotó művész, Chile).
MI TÖRTÉNIK A FÉNYKÉPEKKEL?
A zsűri hét nyertes fotót fog kiválasztani: egyet első helyezettnek és hat második helyezettet, egyet-egyet kontinensenként. Öt közönség díj is odaítélésre kerül online-os szavazás útján. A nyertes fényképeket 2014 októberében hirdetik ki a Családi Gazdaságok Nemzetközi Éve 2014 egyik rendezvényén.
A nyeremények: az első helyezett 400 euros díjban, a második helyezettek 200 euros díjban és a közönségdíjasok 100 euros díjban részesülnek.
Mind a nyertes és nem nyertes fotókat a World Rural Forum and the AgriCultures Network jogosult felhasználni kiállításokon, publikéciókban és a Családi Gazdaságok Nemzetközi Éve 2014 eseménnyel kapcsolatos anyagokban, mindig a szerző nevének feltüntetésével.