2013. november 19., kedd

A lánc egységjel! Székelyföldi üzletlánc!

Written by admin Posted in ZAJ-LIK

Újabb láncszemmel bővül az egyetlen helyi- és közösségi tevékenységet folytató üzletlánc Székelyföldön, ami a legnagyobb székelyföldi, teljes egészében helyi tőkéből működő üzlethálózat. Így bővülése jó hír lehet minden székely ember számára. Mivel a közösségépítés itt nemcsak jól hangzó frázis, hanem mindennapi vállalt munka! 
Ahol a tulajdonosi zsebbe vándorolható jövedelem, temérdek fele oszlik, vissza a helyi termelők, dolgozók és támogatottak zsebébe. 
És jogos a kérdés, hogy a szép szavak mellett kinek lehet az érdeke ez. Talán annak, akit nem a gazdagodási vágy hajt, hanem másfajta igényei vannak. Boros Csabának és csapatának elsődleges törekvése visszaállítani saját talpára a székelységet, ahol mindig is állt! De nem külső noszogatással, hanem gazdasági- és megélhetési lehetőségek teremtésével, a régi székely minta aktualizálásával és a működő sikeres példa elöljárásával, aminek bizonyítéka ez az új üzlet megnyitása is.
Furcsán hangzik, de a hol vásárolok egyszerű kérdés itt, Székelyföldön ma, már nemzeti, személyes felelősség!
És hogy ezt nagyon sokan, tudatosan felismerték, álljon ott példaként a Bethlen-negyedben, az új Merkúr üzlet, amit szintén helyi igények hívtak életre! Amely igény újabb 36 helyi embernek fog munkahelyet biztosítani.