2013. október 30., szerda

HÁZ A DOMBBAN -- FÖLDHÁZ


Ezen a címen készül most egy izgalmas dokumentumfilm egy érdekes vállalkozásról.
A hagyományos és az új építkezési módok innovatív találkozása egyben: ez a dombház vagy más néven földház.
A film arra vállalkozik, hogy bemutassa, hogyan ötvözik a régi parasztházak természetközelségét, ugyanakkor hogyan biztosítanak a megújuló energiaforrások és a modern építészeti technikák segítségével autonóm létezést egy élettér számára.
Mondanunk sem kell, hogy a mai, egyre emelkedő energia- és vízárak, a klímaváltozás mellett ma pénztárcába vágó kérdés az, vajon létezik-e olyan módszer, amivel le lehet válni a közművekről, ugyanakkor a szélsőséges időjárásnak minél kevésbé legyen kitéve házunk.
A dombház, autonóm házzá alakítva ezeknek a feltételeknek maradéktalanul megfelel.
Hogy hogyan? Ez fog kiderülni ebből a filmből.
Egy építkezés nem szép látvány. Ebben a filmben mi mégis megmutatjuk, hogyan lehet művészi módon és a figyelmet mindvégig megtartva, profi filmes eszközökkel és stábbal valami szépet és élvezeteset, szórakoztatót alkotni.
A film arca és hangja, házigazdája Szabó Sipos Barnabás színművész lesz, akit főként Ross doktor szinkronhangjaként ismer a nagyközönség, de feltűnik a Kulturális Kreatívok c. film (www.kulturaliskreativok.com) házigazdájaként is, melynek elkészítésben mi magunk is részt vettünk. Barnabás elvállalta a forgatókönyv megírását is, ez lesz a garancia a film valóban szórakoztató stílusához.
A filmes eszközöket Farkas Attila operatőr szolgáltatja, aki egy személyben az utómunkálatokért is felel. Az ő referenciamunkái megtekinthetőek itt:
A filmben általunk ún. „objektív reklám" lehetőséget nyújtunk azon gyártók és forgalmazók számára, akik termékeiknek új piacot keresnek, vagy csak népszerűsíteni szeretnék magukat, termékeiket. Aki ebben partnerünk, azokat megszólaltatjuk és bemutatjuk az eszközöket, melyeket beépítünk a dombházba, illetve a film végén a támogatók között szerepeltetjük.