2013. október 30., szerda

Felavatták a pécskai bivalyfarm látogatói központját [VIDEÓ]


2013-10-29 
Csányi László és Antal Péter a látogatói központban

Hatvan darab Schwinn-Csepel kerékpár, két lépés a Maros Tájvédelmi Körzetig, erdei kerékpárutak, futurisztikusan merész kivitelezésű, Arad megyében, de a térségben is egyedülálló formájú látogatói központ, madarak, erdő, csend, egyszóval a természetbarátok számára az egyik legvonzóbb kínálat körvonalazódik a mai naptól kezdve Pécskán. Nyugodt szívvel állíthatjuk: érdemes kipróbálni családilag, vagy iskolai csoportokkal, hisz a látogatói központban arra is lehetőség nyílik, hogy a felépített kemence segítségével bemutassák a hagyományos pécskai kenyér sütését. És természetesen megtekinthető a bivalyfarm, ahol már 17 állat legel. A tervek, pedig nem rekednek meg itt.
Az Ecorehab nevű uniós pályázat keretében Pécska a magyarországi Mórahalommal közösen nyújtott be pályázatot, először a bivalyfarm létesítésére, majd második lépésben a látogatói központ megépítésére, a kerékpárkölcsönző felszerelésére. Ezt avatták ma, s a rendezvényen részt vettek a két polgármesteri hivatal képviselői, Dumitru Enăchiuc megyei tanácsos, Iustin Cionca, korábbi polgármester, a kivitelező, s nem utolsó sorban a pécskai hivatal pályázatíró csapata.
A részletekről mindkét város képviselője nyilatkozott az Aradi Híreknek. Pataky Lehel Zsolt Antalt Péter pécskai polgármestert és Csányi László mórahalmi alpolgármestert faggatta a projektről, a tervekről.
Antal Péter nyilatkozata itt tekinthető meg:

A Csányi Lászlóval készített interjú itt:


DSCF1876[1]
DSCF1860[1]
DSCF1879[1]
DSCF1888[1]