2013. október 4., péntek

Fedelezés - Hogyan készül a Méz?

Minőségi magyar termelői méz Tolna megyéből, a Csernavölgyi Méhészetből.
"Fedelezés": A befedett méhsejtek fedelének eltávolítása.Az eltávolított anyag szűrésével, tisztításával és összeolvasztásával tiszta méhviaszhoz jutunk.
Méhészet - Wikipédia
Ez egy fésűre emlékeztető fém eszköz, melynek feladata, a fedelezés feltépése. ... Fedelezést akkor végez egy méhész, ha a méhek a lép sejtjeit csordultig ...
hu.wikipedia.org/wiki/Méhészet
Méhészeti Magazin Lépesméz Onlineb
Igen többféle prést készítettek már a fedelezés préselésére de nekem még ... Szerintem a jövõ a fedelezés centrifugáké, de nagyon sokk a technikai probléma. ...
www.freeweb.hu/rund.../olasz_beszamolo.h­tm
Európai Méhész - Információ
2008. jan. 26. ... Elegendő napenergia esetén, a nyàr közepén a keretek teljesen lecsupaszodva kerülnek ki az olvasztóból. Ezek utàn még egy régi fedelező ...
users.atw.hu/europaimehesz/.../article.p­hp?
Érdekel, hogy "hogyan készül a méz" és milyen a "méhek élete"? Nézd meg a többi méhészeti videónkat és megtudod mit jelent a méh etetés, söprés, füstölés, pörgetés, fedelezés, kaptárnyitás, propolisz gyűjtés
Jó szórakozást kíván a Csernavölgyi Méhészet apraja-nagyja