2012. május 9., szerda

Igyunk almalevet Udvarhelyszék egészségére

Írta: Lázár Emese 
2012. május 09. 
Egy pohár almalevet felhajtani nem csak egészséges, de az udvarhelyszéki gazdáknak is hasznára válik – a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány új projekttel rukkolt elő.
Eddig csak a helyi közösség támogatására összpontosítottak, de a májustól szeptemberig tartó projekt révén az udvarhelyszéki gazdák kerülnek a SZKA fókuszába. A Közösségi Alapítvány és a Székelygyümölcs Egyesület úgy határoztak, a farkaslaki feldolgozóban előállított almalevet vetik be azért, hogy vidéki ötleteket, közösségi kezdeményezéseket támogathassák – tudatta Csáki Rozália, az alapítvány elnöke.
A román és magyar nyelven is reklámozott Igyon almalevet Udvarhelyszékért! program kivitelezésében kulcsszerepet szántak a helyi és környékbeli vendéglátóknak is, akiket partnerként vontak be a terv kivitelezésébe, így például a Gondűző Éttermet is.
A projekt lényege, hogy a Gondűző, illetve a Határpatak Panzióban elfogyasztott almalé árának egy kis százaléka a vidéki ötleteket segítő pénzalapba vándorol. Ez annyit tesz, hogy minden pohár gyümölcslé árából 80 banit adakozik a fogyasztó, aki egy tombolafüzetet kap jutalmul. Ebbe a füzetecskébe ragaszthatja bele a minden pohár nedű után járó matricát, szám szerint tízet. Amikor kigyűltek a matricák, a füzetet a Gondűzőben és a Határpatak Panzióban levő gyűjtődobozokba kell beledobni.
A marticákkal teleragasztott és személyi adatokkal kitöltött füzetecskék egy sorsoláson vesznek részt. A szerencsések három, a projektet támogató OTP Bank által felajánlott 500 lej értékű bankkártya egyikét nyerik meg.