2021. július 6., kedd

Hogyan lehet százszorszépeket termeszteni a kertben

Kicsi százszorszépek, kissé százszorszépek, gyakran megtalálhatók kertjeinkben, mivel rendkívül aranyosak és nem igényelnek bonyolult karbantartást.
Az egyszerű és egyben kifinomult százszorszépek sokáig és gyönyörűen virágoznak, szinte bármilyen talajon jól érzik magukat, a szabad terepen könnyen áttelelnek és gyakorlatilag nem betegednek meg. Ezen okok miatt szinte minden webhelyen megtalálhatja őket.
Ezeknek a virágoknak a termesztésében nincsenek titkok, a lényeg az, hogy ne felejtsük el, hogy inkább a napos területeket kedvelik. A ragyogó nap alatt virágzik a százszorszép bőségesen és hosszú ideig, felfedve minden dekoratív tulajdonságukat.
A százszorszépek szilárd szőnyegen nőnek, és önvetéssel jól szaporodnak. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ilyen szaporodás esetén a fajtatulajdonságok elvesznek, a virágok pedig általánossá válnak, ami nem teszi kevésbé vonzóvá.
Egyébként, ha virágzás után százszorszépekkel nyírja a gyepet, azok visszanőnek és újra virágzanak.
A nyílt talajba ültetett magok mellett a százszorszépek is jól szaporodnak a bokor felosztásával. Ugyanakkor bármikor feloszthatja a bokrokat, még a virágzási időszakban is, a százszorszépek könnyen elviselik ezt az eljárást, és ez nem befolyásolja a virágzást. A lényeg az, hogy átültetés után öntözzük őket.
A szabadban levő vetőmag-százszorszépek jövőre virágozni fognak, és ha ebben a szezonban virágozni akar, ültessen palántákat úgy, hogy március körül otthon ülteti a magokat. Nem kell elmélyíteni őket - a magok a fényben csíráznak -, és nem lesz nehézség a termesztésben. A lényeg az, hogy a palántákat ne túlságosan túlnedvesítsük, bár az aljzatot nem szabad kiszáradni.
Egyébként a frottír fajtáknak több öntözésre van szükségük, mint a szokásos fajtáknak, ezért tartsa ezt szem előtt, különösen akkor, ha kevés az eső. Öntözze meg gyakran a kertében a százszorszépeket, bár nem túl bőségesen.
A százszorszépek sokoldalú virágok, és minden virágoskerthez jól passzolnak. Lehetőséget és teljességet adnak a kompozícióknak, és nehéz megmondani, hogy mely növényekkel nem mennek jól.
A száraz virágokat célszerű eltávolítani, ez jó hatással van a virágzásra, hosszabb ideig tart. Ezenkívül a százszorszépek újra virágoznak, közelebb az őszhez. És várja meg az első virágzást május-júniusban.
Egyébként ezek a növények jól reagálnak a feltöltésre, és tavasszal, virágzás előtt komplex ásványi műtrágyát szórhatunk egy százszorszép virágágyásba, ötvözve az öntözést az öntözéssel és a lazítással.
A lazítás különösen a növekedés kezdetén jelentkező virágokra vonatkozik, a százszorszépek sokkal jobban érzik magukat a vízben és a légáteresztő talajban, így biztonságosan mulcsolhatók, így a talaj mindig kissé nedves.
A százszorszépek csodálatos virágok, és nagymértékben díszítik majd a kertet, miközben nem lesz semmi gondod vele.