2021. július 6., kedd

Virágok a kertemben. Veronica és veronicastrum. Termesztés, gondozás és szaporítás.

https://zen.yandex.ru/media/id/601cf1d821be97214a73dd33/cvety-v-moem-sadu-veronika-i-veronikastrum-vyrascivanie-uhod-i-razmnojenie--6081c902b04fef640cefdc3c

Veronica tüskés.
A Veronica vadon termő növény. Még mindig erdei tisztáson található. Kitartó, nem szeszélyes növény. A kertemben a Veronica több fajtáját termesztem. A Veronica tüske a fajtától függően 20-60 cm-re megnőhet. Szára erős, széltől és esőtől nem hajlik meg. Szereti a napos helyeket, de a nedves talajt kedveli. Ezért mindig időben kell öntöznie. Magokból neveltem. A csomagon felirat volt: "Veronica spikelet blue". Tehát változata ismeretlen. Magokat vetett közvetlenül a földbe. Csírázás és növekedés után azonnal beültette az egész kertbe. A virágzás sokáig folytatódik, a tüske aljától kezdnek virágozni a virágok. A pillangók szeretik.
Veronica júniusban virágzik velünk. Milyen gyönyörű!


Milyen jó, amikor pillangók repkednek az egész kertben!
Ez a rózsaszínű Veronica szintén magvakból nőtt. A csomagon felirat volt: "Veronica hosszú levelű rózsaszínű". 70 cm magasra nő. Egyenes és erős szárak. Virágzatai hosszúak, a virág csúcsos keféje legfeljebb 25 cm, virágzás után ezeket a hajtásokat levágtam. A Veronica fotofil és higrofil, meglehetősen szerény, bármilyen laza kerti talajon nő. Határban növekszik más évelő virágokkal és egybokrokkal.

A Veronica június-júliusban virágzik. Hosszan tartó virágzás.
Tehát külön bokrokban nő a kertben.
A kertben Veronica fonalas nő. Sok kertész gyomnak tartja. Gyomrá válhat, ha nem gondozzák megfelelően. Rendes kis bokrokban nő. A Veronica-t filamentusan ültetem az utak szegélyébe, szubulált floxokkal együtt. Nincs ilyen szín a szubulált phloxok között. Veronica pedig élénk kék színével különleges szépséget kölcsönöz a határoknak. És egyszerre virágoznak, áprilisban.
Tehát a Veronica fonalas nő a szubulált phloxok között.
Veronica és metélőhagyma meghajol a határban. Fehér subulate phlox nő a közelben.
Veronica fonalas a határban tűlevelűek mellett.
Veronica fonalas a szubulált phloxok között.
Douglas phlox és fonalas veronica. A Veronica fonalas virágainak mérete valamivel kisebb.
A Phlox fehér és kék fonalas Veronicát szubulál.
Tetszik ez a kombináció a határban.
Veronica ősz hajú, a kertem másik szépsége. Főleg szegélyekben termesztem. Jó abban, hogy virágzás és vágás után az ezüstös levelek az egész szezonban megmaradnak, és egész nyáron szőnyegként nőnek. Ezüstös lombja borítja az ösvények széleit.
Az ősz hajú Veronica kék virággal virágzik.
Itt nő a határban a rózsák mellett.
Veronica őszhajú a járdaszegélyben.
Rózsa és ősz hajú Veronika.
A Veronica gentian gyenge szárú, és bokrok esnek szét, ha eső érte. Virágai azonban nagyobbak, mint a Veronica tüskés és szürkék. A virágzatok nagyon élénkkék. Úgy nő, mint egy függöny. A kocsányok levágása után nagyon rendes zöld megjelenésű.
Veronica gentian.
A Veronicastrum gyönyörű növény. A bokrok nagyon magasak, 1 m felett vannak. A szárak erősek. A bokrok soha nem esnek szét. Az egész kertben nő. Csak egy bokor volt, és fokozatosan felosztottam és elültettem. És most több bokor nő. Levelei szürkék, a virágok fehérek.
A Veronicastrum bármely növény mellett nőhet, és mindig gyönyörűen kiegészíti őket.
A Veronicastrum júliusban virágzik. Skyrocket borókák nőnek a közelben. A borókák és a veronicastrum virágseprők növekedési mintázata nagyon hasonló.
Rügyekben is gyönyörűnek tűnik.
A virágzás sokáig tart. Ekkora bokorral nő.
Minden Veronica növény nagyon szívós, nem szeszélyes. És gyönyörű is. Ezek a virágok mindig jól mutatnak a rózsák mellett. Van elegendő helyem a kertben, ezért Veronicát ültetem az egész kertbe. Háromévente egyszer meg kell osztani őket a bokrok fiatalításáért. Így szaporítom őket. Kiásom a bokrokat, egy-egy virágszárral részekre osztom és azonnal egyenként és a szegélyekbe ültetem. Veronica fonalas tavasszal levágtam az összes bokrot, csak 5 cm-t hagytam. Ha nem vágja le, és hagyja a bokrokon a régi ágakat, akkor különböző irányokban növekszik, és nagyon apró virágokkal virágzik. Igazi gyomnak bizonyul. Feltétlenül le kell vágni. Ezután kicsi, gyönyörű bokrokban fog nőni, nagy virágokkal, csak valamivel kisebbek, mint a szubulus floxoké. Veronica fonalas és szubulált floxot soha nem öntözök. A tavaszi nedvesség elegendő ahhoz, hogy virágozhassanak. A Veronica rostos és phlox áprilisban virágzik. A Veronica tüskét és a veronicastrumot meg kell öntözni a melegben. Ezután a bokrok sokkal magasabbak lesznek, és a virágzás ennek megfelelően jobb. A kertemben sokféle évelő virág van, pánikulás vagy tüskés virágzattal.