
A Terra Madre hálózat és a Slow Food mozgalom lehetőségeiről szóló kerekasztal beszélgetést Pallóné Dr. Kisérdi Imola a Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelmi Főosztályának osztályvezetője és Dr. Barancsi Ágnes JNSZ megyei MNVH területi felelősök vezették. A Slow Food egy nemzetközi mozgalom, amely az egyes országok és régiók étkezési hagyományainak, a helyi “étkultúrának”, a “gasztrokulturális” sokrétűségnek a megőrzése, védelme érdekében jött létre. A helyhez kötődő termények, termékek, élelmiszerek, ételek, étkezési hagyományok támogatására alakult civil szerveződés 1989-ben olasz alapokon, Párizsban jött létre. Elnevezésével a gyorsétkezdei „fast food” étkezési stílus ellentettjére, a „lassú”, odafigyelő, komótos étkezésre, a hagyományos és nemes táplálkozásra irányítja a figyelmet.