2013. október 21., hétfő

Feldolgozó munkás (tej-, hús-, halfeldolgozás és tartósítás) szakképzés Csíksomlyón

Következő időpont: 2013 - 11 - 01 00:00 
Hely: Salvator Hotel és Konferenciaközpont | Város: Csíksomlyó, Románia
Időtartam: Kezdete: 2013 - 11 - 01 00:00 vége: 2013 - 12 - 31 00:00
A Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés célja a vidéken élő, hagyományos életformához kötődő lakosság életminőségének javítása. A szervezet egy közvetlen értékesítési hálózat kiépítésén dolgozik, amely az Átalvető márkanevet képviseli, és jelenleg a kistermelőket toborozza. Képzésünkkel a Csíki-medence kistermelőit szólítjuk meg, akik meg szeretnék tanulni, hogyan, kinek és milyen terméket kell feldolgozniuk ahhoz, hogy vásárlóik legyenek.
A márkanév használati jogának több feltétele van elsősorban a szakképzés, amely 150 órás akkreditált képzést biztosít, új tartalmakkal, gyakorlatias előadásokkal. A képzés végeztével a Munkaügyi Minisztérium által elismert oklevelet kapnak – kód: 7411.1.5. (Lucrător în prelucrare carne, lapte, pește și conserve.) Az oklevél felhasználható pályázás kapcsán.
A képzést és sikeres vizsgázást követően a résztvevők Oktatási, Kutatási Ifjúsági és Sportminisztérium (M.E.C.T.S.) és Szociális, Családügyi és Munkaügyi Minisztérium (M.M.F.P.S) által elismert oklevelet kapnak – kód: 7411.1.5. Szakképesítést nyújtó tanfolyamaink a 129/2000 sz. Kormányhatározat rendelkezései alapján vannak akkreditálva.
A képzés során elsajátítható ismeretek:
- Húsfeldolgozás
- Hús és hal elsődleges feldolgozása
- Nyerstej mint alapanyag előállítása
- Zöldségek és gyümölcsök hűtés általi konzerválása
- Alapanyagok és végső termékek tárolása
- Elsődleges, félkész és kész termékek szállítása
- Növényi és állati eredetű anyagok aprítása
- Adalékanyagok előkészítése
- Anyagok összekeverése
- Szigorú higiéniai és technikai előírások ismerete
- Élelmiszeripari termékek csomagolása
- A munka- és tűzvédelem szabályzatának ismerete.
Foglalkozás leírása:
A feldolgozó szakmunkás dolga az alapanyagok feldolgozása, a tej és hús elsődleges kezelése, a készáru csomagolása, annak raktározása és az igazoló okiratok beszerzése. Ezen szakma gyakorlása a tejtermékek feldolgozására irányul, megfelelő felszereléssel ellátott helyiségekben történik. A tevékenység magában foglalja a munkahelyi tervezés és szervezés problematikáját.
A képzés időtartama: 150 óra, amelyből 50 óra elméleti és 100 óra gyakorlati oktatás. Képzés időpontja: november-december. 
Helyszín: Hotel Salvator - Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központ, Csíksomlyó.
A jelentkezés módja
A képzésre a szükséges iratokkal és a részvételi díj kifizetését igazoló szelvénnyel lehet jelentkezni.
A beiratkozáshoz szükséges okiratok:
- Személyi igazolvány (másolat)
- Születési igazolvány (másolat)
- Utolsó iskolai végzettségi okirat (másolat)
- Nőknek házasságlevél (másolat)
- Kérvény
- Szerződés az egyesülettel (2 példány)
Képzés nyelve: magyar
Részvételi díj: 400 lej. 
Helyszín: Csíkszereda, Hotel Salvator - Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központ, Szék utca, 147. sz. 
Elérhetőségeink és bővebb információ:
Tel. : +40-266-372.126, 0722-388.651. (Kiss Adél), 0725-656.066. (Péter Boglárka)
E-mail: adel.kiss@caritas-ab.ro vagy office@proeducatione.ro
Jelentkezési határidő: 2013. október 30.
INFORMÁCIÓ:  Telefon: +40-266-372.126 Cím: Kájoni János Street, Miercurea Ciuc,