2013. május 10., péntek

Megdöbbentő - Az államilag nem regisztrált magok használatát büntetné az EU

Bányász Jóska igazgató úr hi9vta fel az alábbi cikkre a figyelmünket. Megdöbbentő az a mód, ahogy egyesek elképzelik a Természettel való kapcsolatukat. A génmódosításokkal pedig igencsak az emberiség létét is megkérdőjelezhetik azok akik egészségesen akarnak étkezni azzal, hogy a kiskertjükben megtermelik azt a mennyiséget amely a családjuk számára elégséges.  (Erdélyi HANGYA)
Forrás: NaturalNews.com
MÁJUS 8, 2013 THEA
Az Európai Bizottság által előterjesztett új törvény illegálissá tenné az olyan zöldségmagok „termesztésre való használatát, szaporítását és kereskedelmét”, amelyet a bürokráciagépezet által Közösségi Növényfajta Hivatal néven létrehozott hatóság nem „tesztelt, hagyott jóvá és fogadott el”.
[Időkjelei: Magyarországra vonatkozóan ezt a jelenleg is hatályos törvényt találtam: LINK]
A Növények Szaporítóanyagáról szóló törvényjavaslat tulajdonképpen állami felügyelet alá helyezne minden növényt és magot, így ez alapján akár az otthoni konyhakertben nem szabályozott magból termesztő állampolgárok ellen is eljárást indíthatnának.
A termesztők tiltakozása miatt már többször módosított javaslat teljes szövege itt olvasható: LINK.
„Ez a törvény azonnal véget vethet a zöldségfajták szakszerű fejlesztésének a kiskertek, bio termesztők és kisebb gazdaságok számára,” mondta Ben Gabel, a Real Seed Catalogue igazgatója. „A kiskert tulajdonosok igényei egészen mások, ők például kézzel, nem pedig géppel vetnek, és nem akarnak erőteljes vegyszereket használni. Egyszerűen nem lesz mód a kiskerti felhasználásra alkalmas magok regisztrációjára, mert azok nem fognak megfelelni a Növényfajta Hivatal előírásainak, amit kizárólag az ipari felhasználásra szánt magok jóváhagyása érdekel.”
Az állam persze mindent és mindenkit regisztrálni akar. A törvényjavaslat IV. fejezete például a következőket írja:
Egy fajta akkor kerülhet piaci forgalomba az Unióban, ha az már regisztrálásra került az országos vagy uniós jegyzékben a Közösségi Növényfajta Hivatal számára közvetlenül benyújtott kérvény útján.
A termesztőknek persze díjat is kell fizetniük az EU bürokratáknak a regisztrációért:
Az illetékes hatóság és a Közösségi Növényfajta Hivatal díjat számol fel a kérelmek feldolgozásáért és a formális és műszaki vizsgálatokért, a fajták elnevezéséért és fenntartásáért a regisztrációs folyamat időtartama alatt minden egyes évben.
Elképzelhető, hogy eredetileg a törvény a nagytermelőket célozta, mégis precedenst teremt és nagyon nagy eséllyel, idővel a kistermelőket vagy konyhakert tulajdonosokat is elérheti, azt követelve, hogy ők is betartsák ugyanezeket az értelmetlen szabályokat.
„Ez egy tipikus példája a bürokrácia elburjánzásának,” mondja Ben Gabel. „A törvény elsősorban egy új bürokratacsapatot fog előállítani, akik egész nap aktahegyeket tologatnak majd, miközben megölik a kiskertek vetőmagellátását és megvonják az emberektől a jogot, hogy azt termesszenek, amit akarnak. Az is aggasztó, hogy felhatalmazást kapnak bármilyen jövőben kifejlesztésre kerülő magfajta szabályozására és engedélyezésére is, beleértve a fű-, moha- és virágmagokat is, mindent, anélkül, hogy azt a tanács elé kellene terjeszteniük szavazásra.”
A RealSeeds.co.uk weboldal arra figyelmeztet, hogy a törvény megértéséhez nem elegendő az ötoldalas összefoglaló elolvasása:
Nem elég elolvasni az ötoldalas áttekintést, azt gondolva, hogy most már mindent tudunk, ami a törvénnyel kapcsolatban fontos lehet. Nem az összefoglaló válik majd hatályos törvénnyé! A törvényt maguk a cikkelyek alkotják, az összefoglalónak semmilyen jogi hatálya nincs, csupán a nyilvánosság és a törvényhozók kedvéért biggyesztik a legtöbb törvény elejére, hogy némi háttér információt nyújtson és kontextusba helyezze azt.
Az összefoglalóval az a legnagyobb baj, hogy minden szép és jót elmond a biodiverzifikáció megőrzéséről, a törvényi szabályozás leegyszerűsítéséről, stb., magyarul csupa olyan dologról, aminek mi nagyon fogunk örülni, de maguk a cikkelyek ennek az ellenkezőjét eredményezik.
Például az összefoglaló 1, 2 és 3-as pontja megemlíti, hogy könnyebb lesz a helyzet az „amatőr” fajták esetében. Azonban az amatőrnek számító zöldségféléket – amelyek regisztrációjáért 5 évig küzdöttünk a DEFRA-val – úgy ahogy van eltörölték a cikkelyekben. Ennek ellenére az összefoglaló és az összefoglaló alapján kiadott sajtónyilatkozatok egytől egyik azt állítják, hogy az új törvény segíteni fog az amatőr fajták megőrzésében. Az összefoglaló egy nagy kamu. Nem alapozhatjuk erre a törvény megítélését.
Ajánlatos mindenkinek végigolvasni.
Abban biztosak lehetünk, hogy ez a lépés „végleges megoldást” nyújthat a Monsanto, DuPont és hasonló mag-monopóliumoknak, hogy a föld valamennyi vetőmagja felett hatalmat gyakoroljanak.
A törvény segítségével az összes ősi magfajtától megszabadulhatnak és ellehetetleníthetik a vetőmagok fejlesztését kiskertek számára.
Ez persze a legtöbb kormány vágya: ellehetetleníteni az önellátást és az egész lakosságot a nagy monopóliumoktól tenni függővé a túlélésért. Ez az Egyesült Államokra és az Európai Unióra egyaránt igaz. Így működnek a kormányok: ágazatonként, évről évre szerzik meg a hatalmat, míg végül mindenki a globalista diktatúra rabszolgája nem lesz.
Egy online petíció is indult az ügyben, amelyre a mai napig több mint 43.000 aláírás gyűlt össze. A Noé Bárkája és 240 másik, összesen 40 európai országban működő szervezet pedig nyílt levélben fordult a brüsszeli bürokratákhoz az őrület megállítására.
Sajnos azonban minden jel arra mutat, hogy idővel a magok csempészáruvá fognak válni, azokat pedig, akik megtermelik saját szükségleteiket, idővel ellenségnek minősítik majd. A harc az élelmiszerellátás feletti teljes dominanciáért folyik. Ez egy olyan lépés, amit minden diktatúra megtesz miután elegendő hatalomra tett szert.