2012. augusztus 28., kedd

Látványgazdaságot avattak a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban

Nem is olyan rég egy turisztikai elődáson hallhattuk, hogy ha a faludban nincs semmi mutatni valód akkor építs egy "látványgazdaságot". Nos az alábbi cikkben éppen egy ilyenről tudósítanak. Annyit azért megjegyzünk, hogy egy nemzeti parkban ennek nem igen lenne helye ha nem tartja be a környzetvédelmi szabályokat! Eről azonban nem szól a fáma. 
Forrás: MTI | 2012. augusztus 28. 
Több mint félmilliárd forintos turisztikai fejlesztés utolsó elemét adták át a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban kedden: felavatták a Sarród melletti Lászlómajorban az egykori falusi életet bemutató, 180 millió forintból kialakított látványgazdaságot.
A 14 településen zajló fejlesztés utolsó elemének avatásán Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter arról beszélt: "fontos, hogy úgy őrizzük meg a múlt emlékeit, hogy közben felszínre hozzuk a tájban rejlő csodákat".
A nemzeti park vezetői újságíróknak elmondták, számításaik szerint az első ütemben konferenciateremmel, a most avatott másodikban gazdálkodástörténeti kiállítással, játszótérrel, állatbemutató-hellyel és bivalyistállóval gazdagodó majornak a következő fél évtizedben 15-20 ezer látogatója lesz.