A Tanfolyamok folyamatosan indulnak Jelentkezni lehet az info@meheszert.hu e-mail címen vagy
a 06-20/47-83-931 es telefonszámon .
Kapcsolattartó: Hernáczki Gergely
Jelentkezési lap itt :
A képzés megkezdésének szükséges feltételei:
- Iskolai előképzettség: nyolcadik évfolyam elvégzése
- orvosi alkalmasság
Név (kötelező)
Email cím (kötelező)
Telefonszám (kötelező)
Tárgy
Üzenet
A képzés időtartama: 300 óra
Elmélet aránya: 30 %
Gyakorlat aránya: 70 %
Oktatott tárgyak:
Méhészet kialakítása és alapvető teendői
Méhészeti szakmai feladatok végzése
A képzésen minimum induló létszáma: 25 fő
A képzés költsége (képzés+vizsgadíj): 186 200 Ft
Részletfizetési lehetőség: van
A képzés támogatottságának feltétele:
1. Érvényes őstermelői igazolvány
2. MVH –s regisztrációs szám
3. az órák minimum 80%-án való részvétel
4. sikeres vizsga
A munkaterület rövid, jellemző leírása
Méhfajok, méhfajták
A méh testének felépítése és működése
A méhegyedek és a méhcsalád fejlődése, feladatai
A méhek szaporodása, szaporítása
Vírusok, baktériumok, gombák okozta megbetegedések
Élősködők, véglények, madarak és emlősök kártétele
A méhmérgezések
Egészségügyi munkák a méhesben
Méhlakások, méhészeti eszközök és anyagok
Családkezelés és beavatkozások a termelés időszakában
Családkezelés és beavatkozások a telelés időszakában
Családszaporítás, anyanevelés
Méhészeti termékek, méhtermékek termelési technológiái
Méhészeti műhelymunkák
Modern technológiák, újítások
Mézelő és virágport adó növények
Méhtermékek, méhészeti termékek csoportosítása, jellemzői
A termékek tárolása, csomagolása, értékesítése
Élelmiszeripari előírások a méhészeti termékekkel szemben
Különleges termékek
Gazdálkodási, vállalkozási formák
Adózási formák és lehetőségek
Pályázatok, támogatások és felhasználásuk
A méhtartás jogi vonatkozásai
Zárlat, vándorlás
Az élelmiszertörvény jogi vonatkozásai
Uniós jogharmonizáció a méhészetben
Munkavédelmi előírások
Elsősegélynyújtási alapok
Méhszúrás, méhméreg hatása az ember szervezetére
Tűzvédelmi feladatok a méhesben
A méhészkedés környezet és természetvédelmi vonatkozásai
A szakmai ismeretek birtokában önállóan képes a jogszabályi keretek közötti méhészkedésre, vándorlásra és egyéb méhészeti tevékenységekre. Ismeri és alkalmazza a különböző termelési eljárásokat, figyelembe véve a hatályos élelmiszeripari és egészségügyi előírásokat. Megtermelt termékeit képes eladni. Méhészete vezetését és fenntartását el tudja látni a mindennapi gazdasági szabályozók követelményei szerint. Tevékenységével a természetben nem okoz kárt, ismeri és védi a természeti értékeinket