2022. február 20., vasárnap

13 évelő növény, amely egész nyáron és egy szelet őszben virágzik

január 29
Ma az évelőkről szeretnék mesélni, amelyek megszakítás nélkül egész nyáron virágoznak. Nagyon sok ilyen növény létezik egy vidéki virágoskertbe. De csak azokról beszélek, amelyeket magam termesztettem.
A szarvas viola semmivel sem rosszabb, mint az árvácska, és tekintve, hogy évelő növény is, nincs ára. Leginkább szegélydíszítésre alkalmasak, hiszen magasságuk nem haladja meg a 8-25 cm-t, gyorsan nőnek, változatos színűek, kellemes, nem taszító illatúak.
A következő hős egy muskátli. Nem igazán szeretem a szokásos kerti, mert virágzás után nyúlik és nagyon rendetlennek tűnik. És szeretem a Zonal muskátlit. A legjobb az egészben, hogy cserépbe ültetve néz ki. Dugványokkal jól szaporítható.
RICH OUT lila bicolor
A RICH OUT lilac bicolor a muskátli lépcsőzetes változata. Egyszínűen virágzik, közönséges muskátliban ritkán látni. És az időben történő fiatalításról a bokrok egész nyáron virágoznak.
Egy másik csodálatos, de nem túl gyakori évelő, amely egész nyáron virágzik, a Dicentra kivételes vagy gyönyörű. Ne tévessze össze a Magnificent-tel, amely jóval magasabb nála, és csak tavasszal virágzik.
Dicentra kivételes kis bokor, de bőségesen borított fehér, piros és rózsaszín virágokkal. Nagyon jól növekszik, és a bokor felosztásával szaporodik.
A tavalyi év felfedezése számomra az voltDáliák , amelyeket magról palántákra neveltek. És amint a hőmérséklet az utcán 20 fok körül kezdett maradni, leraktam őket az utcára.
Az első virág május végén nyílott. És semmiképpen sem vicces srácok voltak, hanem már a Rómeó és Júlia modern hibridje. Egy bokor két különböző virág van egyszerre. Októberig nagyon gazdagon virágoztak.

Rose Musk hibrid Mozart
Rose Musk hibrid Mozart
A legkedveltebb hosszú virágzású évelők természetesen a rózsák. Havazásig képesek virágozni, de nem minden fajta.
Kiválasztásnál figyelni kell arra, hogy vannak olyan fajták, amelyek bőségesen, de egyszer virágoznak.
Vannak, amelyek két virágzási hullámot adnak egész nyáron.
És van, aki nem ismeri a pihenést és a munkát az első fagyig.
Inkább az ilyen fajtákat részesítem előnyben: „Mozart” pézsmarózsa, gyakran összekeverik a phloxokkal.
Rózsa talajtakaró Tündér (A tündér)
A "Fairy" rózsafajta - ez valóban nem szeszélyes növény, amely idegen minden természeti viszontagságtól. A virágok rózsaszínek és bőségesek. És milyen könnyen szaporodik, mmm. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy levágjuk a szárat és beleszúrjuk a földbe, és tényleg bírja.
És ne feledkezzünk meg a járdaszegélyekről sem. Különböznek az egész nyáron át tartó tartós virágzásban is.
Az egész nyáron bőségesen virágzó növények közé sorolhatók azok, amelyek a nyár folyamán, sőt ősszel is képesek újraszíneződni.
Például az első és a második metszés klematisza. Az első hullámot nyár elején adják, a másodikat körülbelül augusztustól. A második virágzás pedig október közepéig tarthat. Így kiderül, hogy ez a növény azon növények közé sorolható, amelyek egész nyáron élénk színükkel örvendeztetnek meg bennünket.
Végtelen nyár
A nagylevelű hortenzia is nagyon sokáig virágzik. Vannak úgynevezett javító fajták. Az első virágzási hullám, mint a klematisznál a tavalyi év hajtásain, a második hullám pedig az aktuális év hajtásain. A kategória egyik legnépszerűbb fajtája az „Endless Summer” nevet viseli!

A nem egész nyáron, hanem meglehetősen hosszú ideig virágzó évelők biztonságosan betudhatókAngustifolia levendula . Ha megszokja a téli tartást és megtanulja, hogyan szaporítsa dugványokkal! Ezután élvezheti az ezüstös bokrokat aranyos virágokkal és kellemes illattal - körülbelül három hónapig.
Nagyon jól néz ki, és ugyanakkor szerény fajták modern Yarrow. Személyesen termesztett fajtából tudok tanácsot adni -Cickafark Kiváló .
A fehér réti „kuckókkal” ellentétben ezek nagy virágzatúak, kellemes színben kaphatók: málna, őszibarack, több szín egyszerre. És egész nyáron kidobják és kidobják az új virágzatot.
Armeria Alpine
A virágoskertek jól kiegészítik, miközben önmagukban nem szépek - szerény Manzhetka, Armeria,Kárpátok harangja . De éppen ezek a növények adják a virágoskertnek kész megjelenést, és kitöltik a szüneteket, amikor a királyok és királynők kipihenik a virágzást.
Pánikált phlox , kevesen tartják a növényt, amely egész nyáron virágzik. De ha ismer néhány titkot, akkor több hónapig megcsodálhatja egy fajta virágzását.
És mik a trükkök?
A floxok különböző virágzási időszakokban érkeznek. Ha a legkorábbiakat veszi, és tavasszal letakarja műanyag palackkal, akkor egy mini üvegházban felébred, és néhány héttel korábban kezdi meg a fejlődését. Ez pedig azt jelenti, hogy június közepén virágozhat.
A virágzás lecsengése után le kell vágni a fő virágzatot, és új hajtások kezdenek kialakulni a levelek hónaljában, amelyek augusztus-szeptemberben virágoznak. Ez azt jelenti, hogy a phlox június közepétől szeptember végéig virágzik.
A virágzás második hullámával is elégedettek lehetünk -Delphinium . Mint a phlox esetében, a virágzás első hulláma után az összes törzset a gyökérig le kell vágni.


Astrantia kankalin, ökörhal,Astrantia , Campanula tejes virágú,

Így ősz elején ismét át lehet ültetni a nyárra. Még jobb, ha olyan növényeket gyűjtünk, amelyek egymás után virágoznak. És akkor a virágoskert nem fog monotonnak tűnni az egész szezonban.