2021. szeptember 14., kedd

A legokosabb kutyafajták a világon

 Szerző: Sollyanna

-2021-07-05
Mindannyian tudjuk, hogy a kutyák hihetetlenül jólelkűek és szeretőek, feltétel nélküli szeretetet adnak gazdáiknak egész életükben a legtisztább módon, tisztábban, mint az emberi szeretet
De annak a ténynek köszönhetően, hogy a kutyák nagyon barátságosak és szívesen mindenki kedvében járnak, néha feltételezzük, hogy egy kicsit egyszerűbb gondolkodásúak, mint mondjuk öntelt unokatestvéreik- macskák. Valójában azonban sok kutya meglehetősen okos, és magas szintű intelligenciával büszkélkedhet, ami nem rosszabb a viselkedésüknél.
Nézzük meg a világ 30 legokosabb kutyafajtáját.
Berni hegyi kutya
Ezek a nagy bolyhosok kicsit nyugodt óriásoknak tűnnek, azonban ne hagyják, hogy kínos járásuk és nem túl okos megjelenésük becsapjon. A berni hegyi kutya az egyik legokosabb kutyafajta, amely hihetetlenül gyorsan képes megtanulni az összetett parancsokat.
Rendkívül magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, mély kötelékeket kötnek mestereikkel, és különösen jól kijönnek a gyerekekkel.
Fotó: Ocmey / Wikipedia
Ha birtokolja a berni hegyi kutyát, az egyik leghűségesebb hazai kutyafajtát, akinek eszes elméje van, akkor azt jelenti, hogy egész életen át tartó barátja lesz.
Bobtail
Az imádnivaló kiskutya arcának lágy foltja olykor olyan fényűző, hogy még a szemét is el lehet temetni a bundájában.
Egy ilyen aranyos és bolyhos lényt látva lehetetlennek tűnik elképzelni, hogy ez a fajta éles elmével és magas intelligenciával társítható, de ebben az esetben ez teljesen igaz.
A Bobtail fajta ismert arról, hogy nagyon gyorsan megérti a parancsokat, és képzés után önállóan is végrehajthatja azokat.
Fotó: Squigman, AKS.9955 / Wikipedia
Ezek a rendkívül intelligens kutyák ideálisak egy farmon vagy más vidéki területeken, ahol azonnal minden szorgalmas gazdálkodó család szerves részévé válnak.
Szakállas collie
Míg néhány legokosabb kutya intelligenciája azt jelenti, hogy gyorsan megértik a parancsokat, és ideálisak a kiképzéshez, más esetekben ez kihívást jelenthet.
A Szakállas Collie például annyira okos, hogy egyfajta "független gondolkodóként" ismerik, ezért néha nehéz lehet rávenni, hogy összpontosítson és meghallgassa mestere utasításait.
Fotó: PierreSelim McBeard Man / Wikipedia
Ezek a nagy energiájú háziállatok nagyon gyengédek és erős kötődést alakítanak ki gazdájukkal. Csak meg kell győződnie arról, hogy van türelme, hogy megfeleljen nekik!
Jack Russell terrier
Ezek az apró, de erőteljes kutyák aktív és beképzelt viselkedésükről ismertek, és különleges temperamentumuk ellenőrzésének megtanulása meglehetősen kihívást jelenthet.
De ha egyszer megtanulja, hogyan kell nevelni ezeket a kölyköket, intelligenciájuk és állóképességük lenyűgöz - bármikor képesek lesznek hatalmas mennyiségű információ memorizálására és összetett feladatok elvégzésére.
Fotó: Plank / Wikipedia
Tele energiával és félelem nélkül, ez a kutya sok figyelmet és képzést igényel, mind fizikai, mind mentális szempontból. Ha erőfeszítéseket tesz, teljes mértékben értékelni fogja ezt a csodálatos kiegészítést a családhoz.
Weimarán
Nézd csak ezt a kutyát, aki olyan figyelmesen áll és hallgat! Éber arcáról és készenléti füléről világosan látszik, hogy kész hallgatni, és jól ért mindent, ami körülötte történik.
És ez nem meglepő: Weimarán híres intelligenciájáról és önálló gondolkodásáról, valamint felülmúlhatatlan állóképességéről és energiájáról.
Fotó Wikipédia
Ezeket a kutyákat nehéz lehet kiképezni, mert gyakran úgy érzik, hogy mindent jobban tudnak, mint te, de ha sikerrel jársz, életre szóló társaid lesznek, és teljesítik a nehéz vadászati ​​parancsokat és feladatokat.
Angol Springer spániel
Ezek az imádnivaló kutyák annyira okosak, hogy akár azt is mondhatjuk, hogy embereknek néznek ki - sőt, talán okosabbak is, mint sok ember.
Az angol springer spániel olyan fejlett, hogy valóban tudja, hogyan kell személyiségét a különböző emberekhez és környezetekhez igazítani. A vadászat során azonnal akcióba lendülnek és parancsokat hajtanak végre a legnagyobb pontossággal.
Fotó: Hbo340 / Wikipedia
Ennek a fajta kutyának a házai aranyos háziállatokká válnak, ideálisak a családi kényelem megteremtéséhez.
Walesi corgi
Nem minden kutya elég okos és kifinomult ahhoz, hogy megfeleljen a királynőnek! Ezek az aranyos kutyák határozottan megfelelnek ezeknek a kritériumoknak - a corgi Anglia királynőjének kedvenc kutyája. A királyi család ezeket a kutyákat generációk óta birtokában tartotta.
Ezek a rendkívül magas intelligenciaszintről ismert, ezek a hiper-riasztó kutyák soha nem hagynak ki egy trükköt, és megértenek mindent, ami körülöttük történik.
Fotó: Pmuths1956 / Wikipedia
Bár gyenge, nagyfokú éberségük azt jelenti, hogy mindig észreveszik a betolakodót, és riasztást keltenek, miközben védik tulajdonosaikat és királyi palotáikat.
Ír vörös szetter
Az ír szetter egyedülálló kutyafajta. Jóképű, fenséges teste hihetetlenül erős és ellenálló, mély intelligenciája pedig azt jelenti, hogy tudja, hogyan kell uralni erejét.
Hihetetlenül szelíd tud lenni, a szájába veszi a madarat, és sértetlenül eljuttatja a gazdájának, de szükség esetén óriási erőt mutat.
Fotó: Luis Miguel Bugallo Sánchez / Wikipeoda
Ez nem csak egy tapasztalt vadászkutya, aki nehéz feladatokra képes, hanem egy hihetetlenül hűséges családi kutya is, nagyon barátságos és kiváló, jól kijön a kisgyermekekkel. A vörös szetter terápiás kutyaként is használatos sok iskolában.
Rottweiler
Az emberek gyakran a rottweilereket valami kegyetlen fajnak tartják, és nem tagadható, hogy elég erősek és ellenállóak. De az, hogy heves csapást mérnek, egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem értenek semmit.
A rottweilerek sokkal okosabbak, mint az emberek gondolják, élethosszig tartó kötelékeket kötnek tulajdonosaikkal, és kiváló védelmet nyújtanak tulajdonosuknak.
Fotó: Phil Sangwell / Wikipedia
Az egyik híres rottweilert, Stinkyt, 2011 -ben bevették a Purina Animal Hall of Fame -be az év hihetetlen szolgálati kutyája miatt.
Kurzhaar
A kurzahareket azért hívják így, mert fejüket és nyakukat kifelé mutatva keresik a fontos információkat vagy az esetleges zsákmányt. Ezek a fenséges kutyák mindig éber állapotban vannak, szuperéles elméjük, figyelmük és gyors reakcióik vannak
Annyira okosak, hogy valójában meglehetősen nehéz őket tanítani, mivel önálló elméjük van, és könnyen engedetlenek és folytathatják a dolgukat.
Fotó: Metsosuon / Wikipedia
Azonban, ha befejezte a képzést, kiváló vadászokká válnak, korlátlan energiával és precizitással.
Alaszkai husky
A vadon hatalmas hideg és mély hójáról származik, az alaszkai husky csak ilyen körülmények között tudott túlélni, köszönhetően eszének és hihetetlen képességének, hogy erős kötéseket alakítson ki és elméjét csoportosítsa.
Ezek a szupererős és fenséges kutyák kitűnő látvány, és nem csak a szépségük miatt - puszta kegyelmük és intelligenciájuk azonnali tiszteletet követel mindenkitől, aki velük találkozik.
Fotó: Monika Stawowy / Unsplash
Advertisement


Az alaszkai husky -k, nagyon társasági állatok, saját kommunikációs módszerekkel és hierarchiával rendelkeznek a fajtán belül, így ideálisak a vadon élő élethez, valamint lehetőséget adnak számukra, hogy megszerezzék a híres kutyaszánozási készségeket.
szibériai husky
Egy másik husky a listánkon. Az alaszkai husky szibériai rokona ugyanolyan okos és fejlett a kapcsolatok kialakításában önmaga és az emberek között, valamint a társadalmi hierarchiában a fajtájában. Ez a fajta nem annyira hozzászokott az emberekhez, hogy nehezebb értelmes kötelékeket kialakítani a tulajdonosokkal.
Fotó: szibériai husky / Wikipedia
A szibériai husky jól fog edzeni és intézi a dolgokat, de a nap végén nem fog a lábadhoz simulni - ezek a független gondolkodók inkább egyedül vannak.
Alaszkai malamut
Ez a kutya annyira hihetetlenül bolyhos és barátságos, hogy nehéz társítani a fejlett intelligenciájához, mivel látszólag puha szőrből készült, és semmi másból. De e fényűző szőrme alatt egy nagyon okos kutya van, aki mindig ébren van és éber.
Fotó SCMW / Wikipedia
Az alaszkai malamut szintén az alaszkai és a szibériai husky távoli rokona, így nem kell meglepődni azon, hogy a három fajta hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a gyors ész és a képesség tekintetében.
Collie
A Collie a világ egyik leghíresebb kutyája, a Lassie kutyamentő kiállítás szuper sikerének köszönhetően háztartási név lett.
Lassie a világ minden tájáról ismert volt kalandjairól, szellemességével és hihetetlenül fejlett intelligenciájával újra és újra megmentette a helyzetet, és hatékonyan kommunikált az emberekkel a mentési műveletek elindításához.
Fotó: Karen Arnold / Wikipedia
Ez a történet nem volt teljes kitaláció - a való életben a colliesok, mint tudják, szintén nagyon okosak és tehetségesek.
Chesapeake öböl retriever
Az Egyesült Államokban, a Chesapeake -öbölben őshonos fajta jól ismert vadászkutya készségeiről és ügyességéről.
Elég intelligensek ahhoz, hogy segítsenek a vadászoknak zsákmányuk nyomon követésében és megtalálásában, éberségük és gyors válaszidejük pedig páratlan.
Fotó Wikipédia
Mint gyakran a legokosabb kutyáknál, nem mindig szeretnek engedelmeskedni a tekintélynek, ezért kicsit nehezen képezik őket. Ha azonban uralmat szerez felettük, életre szóló társai lesznek.
Ausztrál juhász
Nézd ezeket a boldog arcokat! Az ausztrál juhászkutya határozottan olyan fajta, amelyet lelkesedés és kedvtelés jellemzi. Ne gondolja azonban, hogy ez azt jelenti, hogy egyszerű gondolkodású és őszinte.
Ez az aranyos bolyhos labda hihetetlenül okos és szorgalmas, és természetesen hajlamos legeltetni a kis állatokat, és még a gyerekekre is vigyázni!
Akárcsak ezen a listán szereplő többi kutya esetében, az ausztrál juhászkutya gyors észjárása miatt néha nehéz irányítani őket, mivel azt hiszik, hogy jobban tudják, mint embertársaik.
Fotó: Bonnie van den Born / Wikipedia
Talán néha előfordul!
San Bernard
Egy másik népszerű kutyafajta, különösen ikonikus filmjéről ismert; A Saint Bernard kutyafajta jól ismert klasszikus 1992 -es "Beethoven" kalandvígjátékáról.
A főszereplő, az azonos nevű kutya intelligenciájáról és segítő készségéről volt híres, legyőzte a gonosz gazembereket, akik el akarták rabolni és szétszakítani családját.
Fotó: Blanky / Wikipedia
A való életben a Szent Bernáték sem különböznek egymástól - rendíthetetlen odaadásukról és rendkívül precíz memóriájukról ismertek, emlékeznek mindenre, amit az évek során képeztek.
Akita Inu
Ez a japán kutyafajta különösen népszerű az Egyesült Államokban. A legenda szerint a híres írónő, Helen Keller jóvoltából hozták Amerikába, akinek a japán kormány két kiskutyát adott. Híres tulajdonosukhoz hasonlóan Akita Inu hihetetlenül intelligens és nagyon gyorsan tanul.
Fotó: Jae Lee / Unsplash
Éles elméjük néha gyanakvóvá teszi az új embereket, és rosszul értik a tekintélyt, nem értenek egyet a nekik adott parancsokkal. De ha egyszer elnyeri ennek a jóképű férfinak a bizalmát, ő még évekig hű családtagja lesz.
Angol szetter
Ez a furcsa kinézetű kutya sokkal okosabb, mint azt kissé ostoba megjelenése sugallná. Furcsa megjelenése ellenére az angol szetter stratégiai gondolkodású, gyors eszű vadászként ismert. Ha ehhez hozzávesszük a hihetetlenül kiélezett szaglást, akkor kiváló vadászunk és nyomkövetőnk van.
Fotó: Thomasina / Wikipedia
Ezeknek a kutyáknak a magas intelligenciája azt jelenti, hogy néha nehéz őket irányítani, de hihetetlenül hűségesek és nagyszerűek a nagy családok számára. Egy feltétel az Ön számára: lépést kell tartania határtalan energiájukkal!
Német kutya
Sokan ismerik a Great Dane-t a "Scooby-Doo" szuper népszerű képregényekből és rajzfilmekből, amelyekben megjelenik az azonos nevű szemtelen kutya. Meglephet, hogy hosszú, bozontos arca valójában a nagy intelligencia jele.
Mindannyian tudjuk, hogy a dánok hatalmasak, ezért logikus, hogy az agyuk is nagy lenne - valójában akkora, mint egy ember!
Fotó: Fainomenon / Wikipedia
A dánok hihetetlenül gyorsan tanulnak és nagyon jól alkalmazkodnak a környezetükhöz, ami lenyűgöző a hatalmas méretük miatt.
Breton Epagnol
A Breton Epagnol szemében látható, hogy ez egy mély karakterű kutyafajta. Lelki társakká és nagyon hű társakká válnak, intelligenciájuk és tanulási hajlandóságuk megkönnyíti a tanulást, és örömet okoz minden méretű családnak.
Hihetetlenül édesek és elgondolkodtatóak, de van egy hátrányuk is - mint a mélyen gondolkodó emberek, meglehetősen érzékenyek is lehetnek, ezért óvatosan bánjon velük és nyugodtan beszéljen.
Fotó: Fáraó Hound / Wikipedia
Magas intelligenciájuk és önfegyelmük ideális fajtává teszi őket az utcai sportokhoz és versenyekhez.
Ausztrál pásztorkutya
Az ausztrál szarvasmarha kutya a "cselekvő" szóval leírható fajta. Magas intelligenciájuk és erőteljes energiaraktáruk azt jelenti, hogy mindig szívesen csinálnak valami hasznosat vagy érdekeset, ami tökéletesen engedelmes kutyákká teszi őket, versenyre készen.
Olyan gyorsan tanulnak, és olyan könnyű tetszeni nekik, hogy bárkit lenyűgöznek a gyors reagálással az edzésen!
Fotó: Eva holderegger walser / Wikipedia
Ne feledje, hogy állandóan szükségük van erre a fajta edzésre, ezért el kell foglalnia magát!
Papillon (játékspániel)
Ez valószínűleg a legkisebb és legkecsesebb kutya a listánkon. A kistestű kutyáknak néha rossz hírük van, mert magas hangú ugatásuk és túlzott energiájuk miatt kissé repkedőnek tűnhetnek, és lehet, hogy nem olyan okosak és fegyelmezettek, mint néhány más kutya.
Fotó: Gvdmoort / Wikipeda
Valójában azonban Papillon az egyik legokosabb kutya, apró mérete és aranyos megjelenése ellenére. A papillonok hihetetlenül hűségesek, fantasztikus memóriájuk van, ami azt jelenti, hogy ha megfelelően
Doberman
Ezeknek a vad kutyáknak a megjelenése sok ember szívébe félelmet kelthet. A gyakran rendőrkutyaként használt Doberman pinschers meglehetősen heves fajta, amely kemény megjelenéséről és agresszív hajlamáról ismert. A megfelelő képzéssel azonban hihetetlenül hű társak és őrkutyák lesznek.
Fotó: David Iannotti / Wikipedia
Könnyen oktathatók, mert szuperintelligensek és gyorsan tanulnak, de kiváló intelligenciájuk is problémás lehet - meglehetősen független gondolkodásmóddal rendelkeznek, ezért bizonyítaniuk kell a tekintélyüket.
Shetlandi juhászkutya
A listán szereplő másik kutya, a shetlandi juhászkutya hihetetlenül aranyos, és úgy néz ki, mint valaha a legpuhább sétálópárna. De e kellemes megjelenés mögött meglepően éles elme és magas intelligencia rejlik.
A shetlandi juhászkutyák tanulási hajlamúak és gyorsan tanulnak, így kiválóan alkalmasak családi háziállatokként és farmokon való munkavégzésre.
Fotó: Alicepearsons / Wikipedia
Természetesen engedelmesek, így nem lesz gond arra, hogy meghallgassák tekintélyüket.
Golden Retriever
A legokosabb kutyák között az ötödik helyet a Golden Retriever foglalja el. Régóta szeretik Amerikában fényes szőrzete, barátságos és jó természetű természete miatt, ez a fajta minden korosztály és méretű család kedvence.
De nemcsak a szelídsége teszi a Golden Retriever -t tökéletes háziállattá. Barátságosságuk és engedelmes természetük magas szintű veleszületett intelligenciájuknak köszönhető, ami azt jelenti, hogy nagyon könnyen tudnak kommunikálni különböző típusú emberekkel.
Fotó: Helena Lopes / Unsplash
Az Arany Retrievereknek sok odafigyelésre, társadalomra és szeretetre van szükségük, nem tesznek fél intézkedést.
Labrador retriever
Nézd csak a szeretetet ezekben a szemekben! A Labrador Retriever egy másik fajta, amely ideális edzésre és kedvenc háziállatként. Ez a kutya vágyik a kedvére, és mindig szomjazik a szerelemre. Mindig örömmel várja az ajtót, és várja a hazatérését, még akkor is, ha csak néhány percre van.
Fotó: Jen Vazquez Photography / Unsplash
Nemcsak kedves lelkük van, hanem kivételesen magas intelligenciájuk is, és különösen jól tudnak kommunikálni emberekkel és más kutyákkal.
Német juhász
A harmadik a listánkon a híres németjuhász, legismertebb kemény - szó szerint - rendőrkutya. Ezeket a szuperintelligens kutyákat kifejezetten intelligens természetük és hihetetlenül erős szaglásuk miatt tenyésztették - ezért gyakran használják szippantókutyaként az illegális anyagok nyomon követésére és felderítésére, vagy az eltűnt személyek nyomon követésére.
Fotó: Sofia Guaico / Unsplash
Folyamatosan arra törekszenek, hogy örömet szerezzenek! Ezt a fajtát nagyon kellemes edzeni, tökéletesen kijönnek minden családban (nos, vagy a rendőrségben)
Uszkár
Talán a létező külsőleg leghülyébb kutyák egyike, ez a kutya inkább élő vattacukornak tűnik, mint zseniális lénynek. De ne ítélj meg egy könyvet a szőrös borítója alapján, a Poodle valójában az egyik legokosabb kutyafajta.
Fotó: Tim Wilson / Wikipedia
Hihetetlenül figyelmesek, a legnehezebb parancsokat is nagyon gyorsan és minimális ismétlésszámmal érik el. Természetes önfegyelmezettségük is van, ami azt jelenti, hogy természetesen szorgalmasak, és ezért hajlamosak arra, hogy tanításuk során engedelmeskedjenek mestereiknek.
Border collie
Az egyik legokosabb személy - a Border Collie, világszerte jól ismert aranyos jelleméről és éles elméjéről.
A collie -k nemcsak gyorsan és könnyen megbirkóznak a nehéz feladatokkal, hanem elegendő pszichológiai állóképességgel rendelkeznek ahhoz, hogy egyszerre több konkrét parancsot is végrehajthassanak.
Fotó: Rocbag / Wikipedia
A pásztorkutyákat rendszeresen felülmúlja az engedelmességi és tesztversenyeken, a Border Collie -t rendszeresen elismerték a legokosabb fajtának a házi kutyák között.