2020. szeptember 10., csütörtök

Senki sem sejti, de ezek a népszerű gyümölcsök csökkentik a koleszterinszintet.

Augusztus 12
Az emberi vér teljes koleszterinszintje normálisan körülbelül 3,36 - 7,76 mmol / l (körülbelül 1,3 - 3 g / l).
A megemelkedett koleszterinszint növeli a stroke, a szívroham és a koszorúér-betegség kockázatát
Szerencsére az étrend természetes megváltoztatása természetesen csökkentheti a testfelesleg kockázatát.
Az orvosok szerint az őszibarack az egyik olyan étel, amely csökkenti a vér koleszterinszintjét.
Az őszibarack tartalmaz: szerves savakat; C- és B-vitamin; pektin anyagok; karotin; ásványi anyagok (kálium, foszfor, vas, mangán, réz, szelén, magnézium, cink).
Az őszibarack hasznos tulajdonságai:
tonizáló hatású, ami különösen fontos azok számára, akiknek immunitása csökkent a betegségek után;
az őszibaracklé pozitív hatást gyakorol a gyomorbetegségekre, amelyeket a gyomornedv alacsony savtartalma kísér;
vízhajtó hatása van, és segít eltávolítani a veseköveket;
az őszibarack kalcium-sókat tartalmaz, amelyek segítenek a szív megerősítésében, ezért a gyümölcs hasznos szívbetegségek esetén;
javítja az agy működését és a memóriát;
fenntartja a kívánt hemoglobinszintet. Ezért különösen ajánlott terhes nőknek és gyermekeknek;
növeli az immunitást;
növelje a férfi erejét a cink jelenléte miatt az összetételében. Ezenkívül normalizálják a hormonszintet, fenntartják a prosztata normál egészségét és megakadályozzák a prosztata betegségeit;
javítja a bőr állapotát;
pozitív hatással vannak a látásra;
köszvény esetén ajánlott;
csökkentse az emlőrák kialakulásának kockázatát;
támogassa a bél tisztítását;
serkentik az emésztési folyamatokat;
javítja a mozgásszervi rendszer állapotát;
csökkenti a vér koleszterinszintjét, ennek a gyümölcsnek a használata csökkenti az érelmeszesedés kialakulásának valószínűségét.
Ellenjavallatok:
a cukorbetegek ne vegyék fel ezt a gyümölcsöt étlapjukba;
nem ajánlott magas gyomorsavtartalmú emberek számára;
az őszibarack túlzott fogyasztása emésztési zavarokhoz vezethet;
a bársonyos őszibarack allergiát okozhat;
nem ajánlott a gyomor-bél traktus betegségében szenvedőknek