2020. szeptember 8., kedd

Mire szolgál a fehér ribizli

Július 27
Szia. A nevem Tatiana, és a "Tatiana gazdasága" csatornán vagy. Mindannyian ismerjük a fekete ribizli előnyeit. Mindenkinek nyaralójában fekete, piros, arany, fehér ribizli van.
Fehér ribizlit ritkán ültetnek. És akkor sok nyári lakos megpróbál megszabadulni tőle. Nem mindenki tudja, hogy a fehér ribizli az egyik legegészségesebb bogyó. Az egres családjába tartozik. Ne tévessze össze a fehér ribizlit az arany ribizlivel, ezek két különböző fajta.
A leghasznosabb a fehér ribizli. Hasznos minden korosztályú gyermekek és idősek számára. Nekünk, nyugdíjasoknak jobb, ha frissen, érés közben fogyasztjuk.
De egy túlérett bogyó sok jótékony tulajdonságát elveszíti, és sok víz marad.
A fekete ribizlit tartják a legegészségesebbnek. De sok ellenjavallata van. A tudomány bebizonyította, hogy a fehér ribizlit tartják a leghasznosabbnak.
Betakarítás június, július, augusztus. A legjobb fajtákat gyémántnak, Versailles-nak tekintik. Gyémántunk nő, a bogyók nagyok, édes-savanykásak.
Ez a ribizli kevés kalóriát tartalmaz. 100 grammra - 42 kcal - tartalmaz. A ribizli minden fajtája tartalmaz szénhidrátot, de szinte nincs zsír.
A fehér ribizli korlátlan mennyiségben használható a túlsúlyra hajlamos emberek számára.
Még csecsemőknek is adják. Hipoallergén. Ez a bogyó szerepel az étrendben. Hasznos mind a fogyás, mind a kezelés során.
Időseknek kell fogyasztaniuk. A ribizli normalizálja az idős test munkáját. A ribizli gyógyászati ​​tulajdonságai nemcsak a bogyókat, hanem a leveleket és a fiatal hajtásokat is tartalmazzák.
És a levelek is sokkal hasznosabbak, mint a levelek, a fekete ribizli. A bogyók főzetét nagy melegben, vérszegénységgel, köhögéssel, megfázással itatják.
Ebben az esetben egészségesebb, mint a málna. A bogyókból kinyomkodott gyümölcslé normalizálja a vér összetételét, javítja a koleszterint és az emésztést.
Még a bogyóban lévő magok is hasznosak. A levelek főzete megakadályozza a cystitis megjelenését.
Nekünk, nyugdíjasoknak azt tanácsoljuk, hogy legalább minden másnap igyunk egy főzet levelet. Idős embereknél a bogyókat nem hőkezeléssel kell ellátni, hanem egyszerűen fagyasztani, és télen nagyon hasznos frissen (fagyasztva) fogyasztani.
És fagyassza le, lehetőleg ecsettel. Sok hasznos anyagot is tartalmaz.
Az ecsetet, amint a bogyóktól megszabadul, 80–85 fokos forró vízzel, de nem forrásban lévő vízzel öntjük, és 20–25 percig ragaszkodunk hozzá (10–15 ecsetet 200 gramm forró vízzel öntünk), leszűrjük és melegen itatjuk.
A fehér ribizli leveleket ugyanúgy használják, mint a fekete ribizli leveleket. A levesből származó húsleves és tea eltávolítja a méreganyagokat, a vizelet- és oxálsavakat, gyógyítja a fekélyeket, hasznos az urolithiasisban, a vérszegénység kezelésében.
Ha egy bokor fiatal gallyait veszi, és összekeveri őket zabbal, akkor vitaminokkal telítjük a testet, több vörösvértestet termelünk és növeljük az immunitást.
Az időseknek és a veszélyes műhelyekben dolgozóknak legalább 20-30 ecsetet kell fogyasztaniuk friss vagy fagyasztott bogyókból. A rák megelőzése, a cukorbetegség és a szürkehályog kialakulása érdekében az embereknek minden nap 100 gramm gyümölcsöt és ugyanannyi bogyót kell enniük.
Jobb a télire fagyasztott fehér ribizli betakarítása, minden hasznos anyag megmarad benne. Vagy szárítsa meg, de a tápanyagok 70 százaléka már ott van tárolva.
A szárított bogyókat körülbelül 3 évig lehet tárolni egy üvegedényben, sötét helyen. A fagyasztott bogyókat egy évig tárolják, és kiolvasztás után azonnal fogyaszthatók. A fehér ribizli küzd a vírusokkal és a mikrobákkal, normalizálja a látást.
A férfiak számára a bogyó annyiban hasznos, hogy növeli a véráramlást és a hatékonyságot, fenntartva a férfiak egészségét. A csecsemők bogyókat kaphatnak, mivel nem okoznak allergiát és diatezist. Ezt a bogyót akár egy évig is meg lehet etetni a gyerekekkel, mivel ebben a korban nagyon szükség van vitaminokra.
A fehér ribizli sok A-, B-, P- és E-vitamint tartalmaz. A fehér ribizli, orvosok, mindenkinek ajánlanak, legalább napi 100 grammot. Szívbetegeknek és időseknek napi 100 - 150 gramm szükséges.