2017. május 21., vasárnap

Egyesületi Hirek nr. 1. 2017

Tagjaink visszajelzése alapján ezentúl igyekszünk az HANGYA egyesület mindennapi tevékenységeiről, megvalósitásairól, tudósítani.

 Egyesületi Hirek nr. 1. 2017

Az elmúlt időszak kemény munkával telt el, hiszen több pályázatot is elkészített és leadott a HANGYA vezetősége. A tagjaink közül sajnos csak kevesen éltek azzal a lehetőséggel, hogy a befizetett adójuknak a 2%-át a HANGYA Egyesületnek ajánlják  fel. 
Igy aztán jól jött, hogy egyes pályázataink sikeresek lettek, még ha a igényelt összegeknek csak 10%-át adták meg.
Igy lehetet az, hogy a megyei tanácshoz beadott pályázatok 2.000 illetve 4.000 lej értékben, (ami szintén 10%) ugyan, de az egyesületünk tevékenységeinek az elindulását segítik
Az ifjúságiak számára meghírdetett alapok esetében egy ökomenikus tábort szeretnénk a szeptemberi hónap elején Széken megszervezni. Erre a tevékenységre sikerült a ferencrendi vezetés együttműködését is megszerezni és a Széken megrendező ökomenikus leánytábor gazdag programjához hozzájárulásukat is elérni. Köszönet érte az Albert testvérnek! 
A kulurális tevékenységekre, amely által egy falusi vádorszinházak fontosságát bemutató rendezvénysorozatot (szimpoziumokat) lett volna hívatott, de 10 %-os támogatás csak legfejebb egy-két rendezvényre, lenne elég.
A Communitas Alapitványhoz leadott pályázataink közül eddig a sport alapokra kért összeg 10 %-át hozta az egyesület konyhájára. Ennyiből egy sport eseménysorozatot még nem de egy baráti sportviaiti dalt már megtudunk remdezni. 
Sajnos a kulturális pályázatunk nem volt sikeres a Communitasnál.
Az eddig elért eredményeink mellett, a párfogóink is "besegítettek" és a pályázatainkat támogatták. Köszönet érte!
Ha hazai pályán nem voltunk eléggé sikeresek, tovább folytattuk a külföldi partnereink számának a növelését! Igy sikeres tárgyalások után tudhatjuk magunkat ami a tiszacsegei, a kenderesi, na és a dr. Hajas Pál által vezetett Mátraalj Leader Kistérség és az idetartozó egyesületek és alapitványok tagajainak baráti támogatását. Köszönjük.
Sikeres volt a kapcsolat újrafelvételünk a bulgáriai Vlahok Egyesületével is, amely nemsokára a vidini látogatásunk alatt fog kiteljesedni. Ennél az egyesületnél működő néptánccsoport Kolozs megyei látogatását szeretnénk elérni a  Szentistvánnapi Néptánctalálkozóra. ugyancsak erre az időpontra várjuk a Nagyzerindi Ibolya tánccsoportot is.o
Ezuton fejezzük ki hálánkat mindazoknak akik egyesületi életünket támogatják. Kiemelhető a PRO Kolozs Vidékfejlesztési Egyesület elnökének a Dezső Tibor úrnak, valamint a bálványosváraljai szini-, és tánccsoportot vezető polgármester asszonynak, a kedves  barátunknak - névszerint Muresan Ildikónak.a támogatása és segítsége.
Köszönettel tartozunk a magyargorbói alpolgármesternőnek a Kerekes Emőke Ibolyának, valamint a gorbói polgármester úr személyes titkárnőjének a Deák Beának,  akik hathatósan segítik mindennapi munkánkat. Horváth Zoltán