2013. február 18., hétfő

Itt a farsang, áll a bál!

"Ide s tova 40 éve járom a vidéket, de ilyen remekül összeállított, profi módon megrendezett és előadott farsangi bált csak ritkán láthat az ember", nyilatkozta a bálon résztvevő Hangya Egyesület egyik vezetője, aki emígyen folytatta: "a mostani rohanó időkben csak ritka az olyan esemény, amely politikamentességét megtudja őrizni. 
Ez a farsangi bál pedig egy ilyen volt, amely a maga egyszerűségében, nagyszerűre sikerült és mind a nyolc csapat(!) kitett magáért. 
A három gyermekes tanitó néni "cigánykereke" pedig valósággal lehengerelte a nézősereget annyira, hogy mutatványával még a profi fényképészt is meglepte. Külön ki kell emelnem a szervezőket az iskolaigazgató tanárnőt és a Csilla tanárnőt, is akiknek sok hetes és áldozatos munkája révén úgy a gyermekek, mint a felnőttek láthatóan élvezték a szinpadra vitt előadásokat. Ugyancsak fontosnak tartom, a szervezők ötletgazdagságát! Figyelemre méltó, hogy a romaközösség tánccsapata is vastapsot érdemelt ki! 
Kár, hogy a sajtó ennyire figyelmen kivül hagyja az ilyen és az ehhez hasonló eseményeket és csak a politikai csapaszellemet támogatja, amely sokesetben nem kimondottan a megmaradásunkat szolgálja 
Amint láthattuk a több mint 450 lelkes nézősereg pedig vastapssal köszönte meg az összes előadott táncot. Az az ötlet, hogy a Fekete Körös tagjai - a közösség összekovácsolása végett - nemcsak a fiatalok és a kisiskolások tánccsoportjaival rendezzenek egy farsangi produkciót, nagyon sokat emelte az előadásokat szinte tátott szájjalnézők hangulatára és a jókedvű vidámságot életerős energiadús társasági tánc megmutatta, hogy a nagyzerindiek igencsak életképes közösséget alkotnak. 
A szervezők értékes munkáját a polgármester úr jelenlétével is elismerte, sőt az alpolgármester vidám "Hat tyúkos" szereplését még a nézők is nagyon elismerően és vastapssal jutalmazták.
Gratula a Fekete Körös Egyesületnek, akik ezzel is megmutatták komolyan veszik a megmaradásunkért vívott harcukat! Érezzük, hogy velük közösen - a most megalakult Nagyzerindi HANGYA fiók szervezete - komoly és életképes tevékenységeket tudnak majd véghezvinni! Én előre is köszönöm nekik! Gratulálunk a helyi vezetőknek, hiszen komoly példát mutattak a többi vidéki tisztségviselőnek! "
A felajánlott dijakon a következő táncok osztoztak:
 I. dij LiBalett: Hat tyúk tava, 
II. dij Ibolyások: Rocky-twist tánca, 
III. dij Vidéki kislányok: Cowboy tánca. 
A Pro-Zerind Egyesület különdijasa a Nagyzerindi Fekete-Körös Egyesület: Kánkánja
Lejegyezte : (GBI, Erdélyi Hangya) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3827528186724.114395.1833394308&type=1