2012. április 30., hétfő

A környezetvédők mind optimisták

Dimény Orsolya a bánffyhunyadi Hangya-fiók elnöke eddigi - sikerekben gazdag tevékenységét - akarja hasznosítani az új tisztségében. Már az első hónapban igyekezet maga köré gyűjteni a fiatalok zömét és mondhatni, hogy az eddigi a Biológia-Ökológia Szakosztály (BÖSZ) http://ubbbosz.files.wordpress.com keretében megvalósított tevékenységeivel mindenképpen elősegítheti a Hangya-fióknak az akcióit. 
Amint a riportból is kiderül  Dimény Orsolya a BÖSZ-nek a kezdeményezője illetve alapító tagja lett és két évig vezette azt. Jelenleg is a BÖSZmeségeket és BÖSZ blogját szerkeszti. A BÖSZ-ben való tevékenységét ezután is folytatni fogja - amíg lehetősége lesz rá.
A Hangya-fiókban őt segíti az alelnöki tisztségben tevékenykedő Pócs Géza és a titkári feladatokat ellátó Kovács Szabolcs is, akik a helybeli fiatalokkal több feladatra is vállalkoztak.
Amint már köztudott a BÖSZ adja ki a "BÖSZmeségek" kiadványt , amely már a negyedik évfolyamot is megért. 
Értékesnek tűnik, hogy a Kalotaszeg lap mellett a BÖSZmeségek kiadvánnyal is lehetséges az együttműködés. Elsősorban a jó tollú fiataloknak adhat megjelenési lehetőséget és a szakmai nyelvet is tovább fejleszthetik, amire nagyon fontos, hogy ügyeljen a jövő nemzedéke is.
Nagyon találónak vélhetjük a BÖSZmeségek mellékelt fedőlapját, hiszen a Mérő László idézet: "A világ már csak ilyen: ellentétes erők folyton változó egyensúlya tartja össze" és a grafika nagyon is fedi a mai valóságot, amelyet ki kell egészítenünk a vidék, a táj és a természet által kialakított képpel éspedig "Az egység a diverzitásban" amely szintén mindig meghatározó!
A fedőlap grafikája Gagyi Kinga-Borbála munkája.
De lássuk "A környezetvédők optimizmus"-áról szóló riportot: (GBI, Erdélyi Hangya)  
   
http://www.radiocluj.ro/hu/multimedia/hangtar/reszletek/audio/a-koernyezetvedok-mind-optimistak.html





2009-es bükki szemétgyűjtés

2012. április 11. 
Nagyon sok fiatal kíván valamit tenni a környezetünkért. Közéjük tartozik az ökológia szakos Dimény Orsolya is, aki 4 évvel ezelőtt megalapította a Kolozsvári Magyar Diákszövetség keretében a Biológia–Ökológia Szakosztályt. Szerinte a környezetvédők mind optimisták, másképpen ezt nem is lehetne csinálni. Szerkesztő: Bódizs Edit.