2011. november 2., szerda

Új kezdeményezés

A Kertészeti Kar nyárádszeredai kihelyezett szekciójának a hallgatói illetve már vállalkozó végzősei megalkották az Erdélyi Kerthálózatot. Erre azért is nagy szükség van mert sokan még a jól gazdálkodók közül is hiányolják a piaci szervezetlenséget.
A nyárádszeredai TÉSZ, a történelmi Hangya által meghonosított felvásárlást segítve igyekszik a hazai kertészeti termékeknek piaci lehetőségeit bővíteni.
Az első lépésben létrehoztak egy weblapot a www.erdelyikerthalozat.ro címen ahová mindazok bejelentkezhetnek, akiknek eladó árú vagy termékeik lennének. Ez egyfajta hirdető és reklámtáblaként működik és lehetőséget teremt azoknak akik adnak arra, hogy minőségi termékeiket a vásárlókhoz juttathassák, de lássuk mit írnak erről maguk a kezdeményezők:
"2010 – től kezdődően a marosvásárhelyi Sapientia Tudományegyetem Kertészmérnöki szakának hallgatói, oktatói és a Nyárádkert TÉSz vezetősége megalapozta az Erdélyi Kert Hálózat működési alapszabályzatát és elindította a tevékenységét.
Célunk Erdély mezőgazdasági, munkaerőpiaci integrációja, szociális kohéziója és területi kiegyenlítődését szolgáló emberi erőforrás – és szolgáltatás fejlesztések megvalósítása. A hálózat kiépítése folyamatban van, ezért is nagyon fontosnak tartunk minden olyan csatlakozást, amely építi a rendszerünket. Igyekszünk minden erdélyi termelőt, forgalmazót és felhasználót megszólítani és meghívni, hogy vegyenek részt a hálózatban. Jelenleg a hálózat civil kezdeményezésként működik, de amint szükségessé válik, részvénytársaságként lesz bejegyezve. A jó együttműködés reményében az EKH csoportja"
Fontos, hogy már az első lépésekben nemcsak hazai, hanem külföldi partnereket is sikerült az ügynek megnyerni, így az anyaországi Hollandalma Kft már partnere az Erdélyi Kerthálózatnak!
A Hangya egyesület gratulál a kezdeményezőknek és sok sikert kíván a hálózatba belépő gazdáknak is! (Erdélyi Hangya)