2021. október 14., csütörtök

Agressziv virágok vagy igénytelennek kell nevezni őket?

https://zen.yandex.ru/media/25sotok/cvetyagressory-ili-ih-stoit-nazyvat-neprihotlivymi-615c4bef9d349c412ada9d9b
Október 6
Egy gondozott külvárosi terület soha nem teljes virágágyás nélkül. Minél több virág van, annál szebb az oldal. De túl sok szín van. Vagyis kis mennyiségben ültetik őket, de olyan erővel igyekeznek szaporodni, hogy zavarják a virágágyás többi lakóját. Kik ők, a virág-agresszorok, és hogyan lehet visszatartani terjedésüket?
A virágokat azonban nem szeretem agresszoroknak nevezni. Olyan gyorsan szaporodnak, ahogy jónak látják. És mi, ismerve sajátosságukat, egyszerűen meg kell akadályoznunk a terjedést. Nos, vagy ne ültessünk el valamit, amivel nem tudunk megbirkózni.
Az egyik legproblémásabb virág a hajnalka vagy a fű. Ez az igénytelen szőlő minden függőleges támaszt díszít. Lila, fehér, rózsaszín miniatűr gramofonok rejtik a különböző csúnya épületeket, kerítéseket, kerítéseket. De szára olyan erős, hogy még egy kis cserjét is képes a földre dönteni. Ha útközben találkoztak egy magas virággal, és köré tekerték, akkor egyszerűen megfojthatják.
Hajnalka. flo.discus-club.ru
Sok kertész enged a kísértésnek, hogy láncszemű kerítést díszítsen kötőfűvel. De ősszel nagyon nehéz megtisztítani a száraz növényi száraktól. A reggeli dicsőség magjai pedig igazi rémálom. Lehetetlen nyomon követni érésüket, a száraz maghéjak kinyílnak, és apró fekete magokat szórnak különböző irányokba. Tavasszal pedig a legváratlanabb és legmegfelelőbb helyeken kicsiny fűfélék sarjadnak, elkezdik élni a saját életüket, miközben megfosztják a szomszédos növényeket az élettől. Ha még mindig el akarja ültetni ezt a virágot, akkor jobb, ha kerítést választ neki, távol az ágyak és virágágyások többi részétől.
A Stonecrop nem kevésbé agresszív . Ez az aranyos baba bármilyen talajban nő, még egy csúnya homok- vagy agyaghalmot is eltakar. Talajtakaró növényként egyszerűen pótolhatatlan. A virágok kis sárga csillagai gyengédséget idéznek elő. De elhalványodva a szedum kúszni kezd, új fiatal hajtásokat épít fel, és más virágok rozettájában csírázik. És ez már nem szép és nem hasznos a termesztett növények számára. Szerencsére a kőtörés kontrollálatlan növekedését meg lehet állítani úgy, hogy könnyen kihúzzuk a hajtásokat a talajból. De ez nem garantálja a kis agresszor teljes megsemmisítését.
A szedum maró hatású. arenahots.ru
Az olyan támadók, mint a kamilla és a körömvirág, valamivel szerényebben viselkednek . Eloszlásuk a magokat hordozó szél erejétől függ. Pedig tavasszal meg kell vizsgálnia a virágágyást a váratlan hajtások miatt, ki kell gyomlálnia vagy ki kell húznia a pluszokat.

Kamilla és körömvirág. fotoload.ru
Között a betörő virágok, az egyik is beszélve télizöld , csillagfürt , Cosmea , gyöngyvirág , erdei erdő . Mind nagyon szépek. De ne felejtsük el, hogy ezek a növények maguk is hozzászoktak a létezésükért és a nemzésükért. .




Télizöld. flo.discus-club.ru
Kiderül, hogy minél igénytelenebb a virág, annál nagyobb odafigyelésre van szüksége a kertésznek, hogy megakadályozza, hogy a kert területének betolakodója legyen.