2021. október 10., vasárnap

16 talajtakaró növény, amelyek pillanatok alatt kiszorítják a gyomokat a helyszínről

Szeptember 24
A gyomirtásnak számos módja van. Néhányan valóban segítenek, és azonnal elpusztítják nemcsak a gyomokat, hanem a nemes terméseket is. Mások teljes ostobaság, gondatlan bloggerek találták ki az interneten, például szappanos vízzel öntözik. Természetes és még szép módszert is szeretnék ajánlani, vagyis talajtakaró növényeket ültetni a gyomokra, amelyek pillanatok alatt kiszorítják őket a kiválasztott területről.
Miért talajtakaró
A Groundcover a növények csoportjának rövidített neve ebben a cikkben. A lényeg az, hogy azonnal eltakarják a talajt, ahol ültették. A csoport abban jó, hogy a virágok nem lengnek sokáig, és szó szerint azonnal növekedni kezdenek a földön. Nagyon szépen virágoznak, szokatlan formájúak és színűek, legtöbbjük szerény. Minimális gondosság szükséges: időnként öntözze meg és távolítsa el az elhalványult rügyeket. Felső öltözködés saját belátása szerint.
A talajtakaró növények fő előnye, hogy ott nőnek, ahol mások nem. Nem érdekli őket, hogy árnyék, részleges árnyék vagy perzselő nap. Vannak ültetett és elfelejtett évelők, és egynyári növények is. Ez utóbbiakat elsősorban palántákon keresztül ültetik, de ez sem jelent problémát, hiszen sok átültetésre kész palántát tavasszal értékesítenek.
Jegyzet! A talajtakaró növények egy helyen sokáig nőhetnek: 5-7 és akár 10 évig is átültetés nélkül. Vigyázzon ezekre a virágokra, mivel idővel előfordulhat, hogy valakit korábban kell átültetni, és valakit meg kell erősíteni.
Milyen talajtakarók préselik ki a gyomokat

A Delosperma a déli régiókban nő
A napos helyeken és a déli régiókban a gyomok elleni küzdelemben az Aizovye család képviselői, a delosperma, a mesembriantemum , ez a jégfű, jól bizonyítottak . Élő, alacsony "szőnyegeket" alkotnak, ez jégfű. Élénk, alacsony "szőnyegeket" alkotnak, gyönyörű virágokkal, amelyek tavasztól késő őszig örülnek a szemnek.

Mesembriantemum az Aizaceae családból
Nagyon érdekes növény a monos laza. Régi fajai és fajtái agresszívak. Előfordulhat, hogy a gyomok elleni küzdelemben új agresszort ültet. Ezért, ha ültetik, akkor csak az Aurea fajtát szokatlan fényes lédús sárga lombozattal. Most ősszel a napon olyan, mint az arany. Ennek a laza futamnak a hajtásain 2 cm átmérőjű sárga virágok láthatók, amelyek szikrákhoz hasonlóak a levelek minden axillájában.


Lazább pénzbeli lövés, Aurea fajta
Jegyzet! Az Aurea gyorsan terjed, az internódusokban megjelenő gyökerek miatt. Gyönyörűen néz ki a földön kúszva és a lépcsőn lógva.

Különböző típusú kakukkfű, például a kúszó kakukkfű (serpílium) is jól működik a gyomok ellen. Gyorsan nő, "párnát" képezve. Nagyon szép növény, emellett mézes növény is.

Kúszó kakukkfű - több száz apró virág
Vessen egy közelebbi pillantást a szálkásodás különböző típusaira: ez egy nagy, és egy kicsi . Sok termesztő fél a növényektől, gyors növekedésükre hivatkozva. Ilyen "bűn" van e növény mögött, és ott is nő, ahol más virágok nem élnek túl. A szürkés borítja a hozzá rendelt teljes területet, gyönyörűen virágzik, és egyetlen gyomot sem enged közel.



Nagy periwinkle 
Aubrieta szintén nem tűri a gyomokkal szomszédságot. Egy csodálatos növény a káposzta családjában, amelyet nem szabad megenni. Tavasszal 2-3 hétig virágzik aranyos lila virágzatokkal, amelyeket hervadás után célszerű levágni. Energiát fordítva a magvak képzésére, a borotvált már nem lesz olyan bolyhos.

Az Aubrieta tavasszal virágzik
Keresse meg a különböző típusú kőműveseket. Például a sedum kiemelkedő - meglehetősen magas növény, de erőteljes gyökérzetének köszönhetően gyorsan szilárd falrá nő, amelyen keresztül a gyom nem tud áttörni.

A szedum gyorsan növekszik, mint a fal
A hamis szedum rendkívül szerény növény. A növekedés jellege szerint a levelek szokatlan megjelenése ellenére hasonló a lazábbhoz. Bárhol nőni fog, valahol még azt is ellenőrzés alá kell vonni, hogy ne váljon szemtelenné. Akár nagy tenyésztőknek történő újratelepítésre is használható, hogy kitöltsék a törzskörben lévő helyet.

A hamis szedumot ellenőrizni kell
Szeretnék javasolni egy új, de nagyon szép növényt - a kúszó Mazust . Kicsi a magassága (15 cm), számos szokatlan alakú virággal. Virágzás közben lila szőnyegnek tűnik. Lassabban nő, mint a fent leírt virágok. A lényeg, hogy találj neki jó helyet.
Kúszó Mazus (fotó a tepliepol.ru oldalról készült)
A gyomok elleni harcosként a Fortune euonymus , amely tarka, kiválónak bizonyult . Ez egy cserje, gyorsan növekvő, hosszú ostorokat ad. Ebből valamilyen kompozíciót képezhet, beleértve a talajtakarót is. Kedvezően kapcsolódik a metszéshez, fagyálló.

A szerencse orsófája hó alatt is sárgászöld marad
Az egynyári talajtakaró növények közül a nasturtiumot, a lobelia -t, a körömvirágot, a nolana -t, a csomót. Amint láthatja, sok olyan növény van, amely gyönyörűen védi a gyomokat.