2021. szeptember 15., szerda

Újra Lecsó Fesztivál volt Kövenden!

 A HANGYA egyesület ebben az évben ünepli a X. évfordulóját. Örömünket szerettünk volna másokkal is megosztani és a kövendi fiókszervezetünk által a várfalvi polgármesteri hivatallal, a Kövendi Gazdák Egyesületével, a Kövendi Önkéntes Tűzoltók Egyletével, valamint a Kövendért egyesületével közösen szerveztük meg az immár hagyományossá vált II. Lecsó Fesztivált. A főzőversennyel egybekötött vásár-, és termékkiállításon 6 csapat is részt vett.A lecsó féleségeket saját recept alapján a maguk hozta hozzávalókkal készítették el. A főzőversenyen résztvevők nagyon nehéz választási helyzetet okoztak a zsürinek hiszen mindegyik tányérban finom és különböző zamatanyaggal és főleg inycsiklandóan ható ételek minden zsűritagra nagy hatással voltak

Mégis a legjobban az Ifi csapat lecsója nyerte el a zsűri tetszését, hiszen úgy ízben, mint a felhasznált hozzávalókkal eredeti lecsót készített a 10-12 éves fiúkból és lányokból összeálló 6 tagú csapat
Nagy örömünkre szolgált az előző fesztivállal ellentétben az idén már minden csapat igykezett az eredeti recept megtartásával, de mégis egy kicsit mást is hozzáadva készítsék el a saját receptjük alapján az ételűket. A résztvevő csapatok mindegyike sajátos izzel és zamattal 6 féle lecsót tudott a zsüri asztalára tenni, így mind a hat csapat kapott ajándékot és elismerő diplomát a II. Lecsófesztivál dicséretére.Az IFI gárda már eltervezte, hogy jövőre külön lány és külön fiúcsapat fog versenyre jelentkezni.
A X. évfordulóját ünneplő HANGYA egyesület tiszteletbeli taggá választotta a Mărginean Jánost a várfalvi polgármester urat illetve a Kolozsi Ernő alpolgármester urat is.
A Lecsófesztiválon hivatalos volt a Vákár István úr is, aki a Kolozs megyei tanács alelnöke is mindamellett, hogy az aranyosszékiek barátja is.
A HANGYA elnöksége kitüntetésben és emlékdiplomával részesítette a kövendi HANGYA fiók elnöknőjét Szabó Enikőt, és Nyegre Csabát önkéntes tüzoltók vezetőjét is, akik nemcsak ötletgazdái hanem főszervezői is voltak a Lecsófesztiválnak
A főzőversenyen II. dijat nyert "Szorgos Hangya" csapattagjai közül Fodor Győzőnek és Fodor Júliának osztott ki emlékdipomát az elnökség, akik a fesztivál szponzorai voltak.


A szinvonalas rendezvény szervezői illetve a HANGYA elnöksége különdíjra terjesztette fel László György urat, Kalotaszeg költőjét, íróját, fordítóját és színműíróját, akit első alkalommal avattak "Aranyosszék Díszpolgárává”.
Horváth Zoltán a HANGYA igazgatója adta át személyesen a díszpolgári diplomát, mert a HANGYA elnöknője Gurka Balla Ilona objektív okok miatt nem lehetett jelen.
Emlékdiplomát kapott a széki HANGYA fiók Nőszervezetének az elnökasszonya, Sipos Zsuzsa és Nagy Erzsébet nőszervezet titkára is.


Amint a fenti képen is látható mindenki jól érezte magát és jövőre is újrázni akarnak.

Zöld Sára