2021. június 20., vasárnap

Van 5 növény, amely veszélyes lehet az emberre!

 https://zen.yandex.ru/media/blogstroitelja/sueta-vokrug-borscevika-no-est-5-rastenii-kotorye-tak-je-opasny-dlia-liudei-60c8844d123d1274949da846

Június 15
Minden virágzik körülötte! Virágoznak a levelek, virágoznak a virágok! De sajnos a gyönyörű növények mellett veszélyesek is megjelennek! Például egy disznó. Mindenki tud a veszélyeiről. Veszélyes mind az emberekre, mind a környező növényekre! Súlyos égési sérüléseket hagy maga után. És elfoglalja a területet, túlélve mindent körülötte.
De a disznó mellett számos olyan növény is létezik, amelyek nem kevésbé veszélyesek az emberre.
1. amerikai juhar (hamu levelű)
Ez a növény, akárcsak a disznó, betölti a talajt. A magasság eléri a 15-20 métert. Általában több rétegben növekszik, és más növényeket kiszorít.
A juhar virágpora nagy távolságokra terjed, súlyos allergiákat okozva, amelyeket "szénanáthának" neveznek. Ezenkívül kiderült, hogy a juhar oxidálja a kipufogógázokban található anyagokat, ami még mérgezőbbé és veszélyesebbé teszi őket.
2. Mérföldkő
Más módon "macskapetrezselymet" hívnak. Fehér virágzat, ha éretlen petrezselyemnek tűnik. Nagyon gyakran a gyermekek összezavarják őket, és mérföldkövek megeszik őket.
A mérföldkőnél a legveszélyesebb a szár és a gyökér, vagy inkább a lé, amely mérgező bennük. Ennek következményei a súlyos mérgezések, görcsök és halál.
3. Aconit (birkózó)
Nagyon szép virág! Sokan nem tudnak veszélyéről, és kifejezetten virágágyásokban termesztik az aconitot. De az ókorban a nyílhegyeket és a lándzsahegyeket aconitlével impregnálták, így minden ellenséges ütés végzetes volt!
Az aconit fogyasztása végzetes. A test azonnal elzsibbad és a pulzus csökken.
4. Boglárka
Ki gondolta volna, hogy egy aranyos boglárka szerepel a veszélyes növények listáján?! Kiderült, hogy nem is olyan ártalmatlan.
Gondoljon csak a névre - boglárka! A "heves" szóból. A növény valóban heves a gyökerektől a virágokig.
A szárban lévő lé égési sérüléseket okoz. A keletkezett pollen és füst mérgező, gége görcsöket és akár átmeneti vakságot is okozhat.
5. Gyöngyvirágok
Csodálatos szép finom virágok! Nincs olyan ember, aki nem szereti a gyöngyvirág megjelenését! A legaranyosabb harangok nem túl veszélyesek. De az aromájuk a legerősebb allergén.
Ne egyél gyöngyvirágot - a virág, a szár és a gyümölcs egyaránt veszélyes. A gyümölcsök kerek narancssárga bogyók, amelyeket a kisgyermekek szívesen kipróbálnak.
És még egy dolog - ha egy gyöngyvirágot vízbe tesz, azonnal veszélyes lesz. Ne használja többé ezt a vizet - ne hagyja, hogy a gyerekek játszanak vele vagy ehessenek vele ehető növényeket.