2021. június 25., péntek

A fokhagyma termesztésnél négy legfontosabb dolog ebben a fontos pillanatban

Június utolsó évtizede kulcsfontosságú lesz ebben a kultúrában. És egyébként számunkra is - ebben a döntő pillanatban még befolyásolhatjuk a jövőbeni betakarítás mennyiségét és minőségét. Annak érdekében, hogy a fokhagyma ne okozzon csalódást betakarításkor, emlékezzünk a legalapvetőbb tantételekre, amelyek szerint a növény gondozása június végén - július elején történik.
A nap hamarosan fogy, ami azt jelenti, hogy ahelyett, hogy felépítené a tetejét és kihúzná a nyilakat (valószínűleg sokáig levágta a kocsányokat?), Hamarosan átszervezi munkáját az élelmiszerellátással a földalatti részen , vagyis más szóval növeli a hagymát. Régen az volt a szokás, hogy az első fokhagymaszüreteket már július 12-én szüretelték - Szent Péter és Pál napján már nincs annyi idő a dátumig.
Ebben az értelemben június utolsó évtizede kulcsfontosságú lesz e kultúra szempontjából. És egyébként számunkra is - ebben a döntő pillanatban még befolyásolhatjuk a jövőbeni betakarítás mennyiségét és minőségét. Annak érdekében, hogy a fokhagyma ne okozzon csalódást betakarításkor, emlékezzünk a legalapvetőbb tantételekre, amelyek szerint a növény gondozása június végén - július elején történik. Egyáltalán nem bonyolultak :
1. Az öntözés és a lazítás a legfontosabb mezőgazdasági technika a nagy fejek termesztésében. És ha az öntözéssel minden többé-kevésbé tiszta (a fokhagymát hetente kétszer öntözzük meg, június végéig az öntözést hetente egyszerre csökkentjük, és két-három héttel a betakarítás előtt egyáltalán leállítjuk a növény öntözését), akkor sok nyári lakos nem szenteli a kellő figyelmet. Ne feledje az egyszerű képletet - nedves lesz - lazul! Eső után, vagy öntözés után, mivel a talaj kissé kiszárad, feltétlenül járjon lapos vágóval a folyosókon. A laza talaj nagyon kényelmes hely az izzók termesztéséhez, miközben megkapják az oxigénmennyiségüket. A gyökerek "lélegeznek", jobban felszívják a tápanyagokat a földről. A fokhagyma kiszáradásának vagy valamivel való megbetegedésének esélye lényegesen kisebb lesz.

https://ogorodnye-shpargalki.ru/wp-content/uploads/2019/04/Depositphotos_24722537_xl-2015-1024x768.jpg
2. A felső öltözködés az első dolog, ami eszünkbe jut, ha nagy fejekre gondolunk. És ez helyes. Csak azt kell pontosan tudni, hogy mit és mikor kell etetni háziállatainkkal. Most, amikor a teteje már megnőtt, nem használunk nitrogént. De a foszfor-kálium készítmények nagyon hasznosak lesznek. A fokhagyma vagy egy műtrágya táplálásához használjon hamutinktúrát. Például elkészítheti az öntetet egy régi bevált recept szerint: 25 gramm szuperfoszfátot és 15 gramm kálium-szulfátot hígítson fel egy vödör vízben, és etesse meg a fokhagymát.
3. Akinek még nem volt ideje - tegye meg a lehető leggyorsabban. Most nyilakról beszélek. El kell távolítania őket - és minél előbb, annál jobb. A nyilak beindítják az étel újrafelosztási mechanizmusát az izzók kárára, ezért ezek eltávolítása fontos és szükséges feladat.
4. Figyelje a fokhagyma állapotát a betegségek vagy a kártevők elleni támadások megelőzése érdekében. Szükség esetén azonnal vegye fel a harcot a csapás ellen. Ha minden rendben van, akkor ne használjon mérget vagy gyógyszert: a fokhagyma a célban van, nem szabad újra mérgeznie.
https://fermoved.ru/wp-content/uploads/2017/12/sekrety-horoshego-urozhaya.jpg