2020. szeptember 5., szombat

Agromash-50TK: a szaranszki üzem traktora, amely a híres "Vladimirts" utódja lett


Agromash-85TK (balra) és Agromash-50TK traktorok a kiállításon, 2016

2011-ben a Vlagyimir Traktorgyár kerekes traktorainak gyártását Vlagyimir városból Mordóviába - a szaranszki kotróüzembe - költöztették (vegye figyelembe, hogy mindkét üzem a Traktor Növénykonszern része volt).
Saranskban megkezdődött az univerzális soros traktorok gyártása az " Agromash-50TK " gyári index szerint .
Még 2006-ban fejlesztették ki a Vlagyimir Traktortelepen, egy T-50 "Vladimir" kerekes traktoron , amelyet kissé modernizáltak, és a vállalati piros színt kékre változtatták.
Traktor T-50 "Vladimir"

A négykerék-meghajtású (4x4) Agromash-50TK traktort, 0,9-es vontatási osztály, egy háromhengeres léghűtéses D-130-as dízelmotorral szerelték fel, amelyet a Vlagyimir üzem gyártott.
A D-130 motor térfogata 3,1 liter, a névleges teljesítmény 45 lóerős 2000 fordulat / perc mellett, a maximális nyomaték 177 Nm.
A fajlagos üzemanyag-fogyasztás óránként 177 g / óra.
Agromash-50TK traktor, amelyet a szaranszki üzem gyárt

Meg kell jegyezni, hogy az Agromash-50TK traktor megrendelésére a jól ismert finn SISU vállalat által gyártott 33 DTA háromhengeres dízelmotort is beépítették (amelyet Vlagyimirben licensz alapján gyártottak).
Dízelmotor SISU 33 TDA

A sebességváltó mechanikus, hátramenettel (8 sebességet előre és 6 sebességet biztosít), a tengelykapcsoló száraz, egylemezes, tartósan zárva.
Az első hajtótengely automatikusan csatlakozik. Az Agromash-50TK traktor maximális szállítási sebessége 29 km / h, üzemi súlya 2,6 tonna.
A traktor vágánya - állítható (1200 és 1480 mm között), agrotechnikai távolság - 510 mm, minimális hasmagasság - 390 mm.
Agromash-50TK traktor, bal oldali nézet

Az Agromash-50TK traktort egyetlen keretes fülkével látták el panorámás üvegezéssel, zaj- és rezgésszigeteléssel, légkondicionáló rendszerrel és autonóm fűtéssel.
A traktor kormányzása hidrosztatikus, a kormányoszlop dőlésszögében és magasságában állítható, a traktor vezetője rugózott.
A traktort hátsó, független erőátviteli tengellyel (540 ford / perc) és hidraulikus külön-aggregátra szerelt rendszerrel szerelték fel, 1,2 tonna emelési kapacitással.

Az Agromash-50TK traktor hátsó csuklós rendszere

Az Agromash-50TK traktort nemcsak a mezőgazdasági üzemekben való alkalmazásra tervezték kisgazdaságokban, hanem alapvázként is szolgál speciális felszerelésű ipari és kommunális berendezések telepítéséhez.
Összegzésként megjegyezzük, hogy az Agromash-50TK traktorokat jelenleg nem gyártják.
Ugyanakkor a Traktorgyárak Konszern beruházási szerződést kíván kötni az Orosz Föderáció kormányával új, 0,9–1,4 vontatási osztályú, modern kerekes traktorok kifejlesztésére és gyártására.
Agromash-50TK traktor (gázberendezéssel) közüzemi célokra