2020. január 12., vasárnap

Nagy István: Folytatódik a vidékfejlesztés és az agrárium megerősítése

2020. JANUÁR 12. MTI
Folytatódik a vidékfejlesztés és az agrárium megerősítése 2020-ban, a gazdák kiszámíthatóságra számíthatnak a támogatáspolitikában – mondta Nagy István agrárminiszter vasárnap a szaktárca évindító sajtótájékoztatóján, Budapesten.
A miniszter kiemelte, hogy a magyar gazdálkodóknak idén több mint 450 milliárd forintot fizetnek majd ki különböző terület- és állatalapú támogatási jogcímeken a tavasszal benyújtandó támogatási kérelmeik után, emellett 100 milliárd forintos beruházási kölcsönt biztosítanak. Többek között támogatják az öntözésfejlesztési beruházásokat, folytatják a vidékfejlesztési programot, az országfásítást és folytatódnak a Közös Agrárpolitika (KAP) reformjára vonatkozó tárgyalások is.
A jogalkotási feladatok között van a családi gazdasági és az őstermelői kategória évtizedes, ráncfelvarrásra szoruló szabályozási környezetének rendezése, a mezőgazdasági adózás rendszerének megújítása, valamint a hazai szőlő-borágazat szabályozási környezetének megújítása, egy új bortörvény megalkotása – tette hozzá.