2019. június 12., szerda

Nagy sikerű gazdabál volt Majláthfalván

Balta János 2019. június 10., 
Miután elfogyasztották az ízletes vacsorát, az igazfalvi zenekar kiváló dallamaira hajnali öt óráig mulattak, ropták a táncot Pozsár Ibolya fotói

Szombaton 8. alkalommal szervezték meg a Majláthfalvi Gazdabált, ahol Faragó Péter RMDSZ-megyei elnök, Ioan Negrei Sorin vingai polgármester és Sipos György majláthfalvi nagygazda, leköszönt megyei tanácsos köszöntötték a közel 130 résztvevőt, kiemelve Korondi Józsa Erika kisiratosi, Papp Attila nagyiratosi és Kovács Imre nagyperegi polgármesterek neveit.
Üdvözlőbeszédeikben mindannyian a mezőgazdasági támogatásoknak a folytatását, az országhatárokon átnyúló gazdakapcsolatoknak a további bővítését, erősítését, illetve a vidéki településeken élő hazai gazdatársadalom megerősödésének a fontosságát ecsetelték.
Szabó Béla vezetésével az igazfalvi Angelis `96 zenekar vette át a főszerepet, vacsoráig kiváló mulatós hangulatot teremtett. Ezután közösen elfogyasztották az ízletes becsinált levest és a sülteket, közben együtt nótáztak, majd éjfélkor kisorsolták a 12 ezer lej összértékű 15 tombolanyereményt. Közülük a fődíjat, a Divasol cég felajánlotta 10 zsák napraforgó vetőmagot is, amit Váczy Lajos sarkadi gazdálkodó vihetett haza. Éjjel 2 órakor a szervezők igen ízletes sültkolbásszal lepték meg a mulatókat, akik között sarkadi, kondorosi, méhkeréki, kötegyáni, újkígyósi és nagyszalontai gazdák is együtt mulattak a majláthfalviakkal. A vendégek közül az újkígyósi Pallér Imre 30 kiló lucernamagot is felajánlott tombolanyereménynek.A támogatók, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülte, a Majláthfalvi Gazdák, a Pro Majlát Egyesület és az RMDSZ Arad Megyei Szervezete jóvoltából, a kiváló zenekar közreműködésével hajnali 5 óráig remek hangulatban mulattak – tudtuk meg a fő szervezőtől, Andresz József majláthfalvi vállalkozótól, Vinga Község alpolgármesterétől. 
Ő hozzáfűzte: Majláthfalván idén kiemelten gazdag programot szerveznek, ugyanis augusztus 10-én, szombaton szervezik meg a Kisebbségi Néptánctalálkozót, augusztus 15-én, csütörtökön tartják a Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt majláthfalvi római katolikus búcsúünnepét, illetve felszentelésének a 140. évfordulóját, augusztus 17-én, szombaton ünneplik meg Majláthfalva alapításának a 200. évfordulóját, ahova szeretettel várják Pál József Csaba temesvári megyés püspököt, egyházmegyénk főpásztorát is.