2019. május 15., szerda

2018/2019-es tanév sikerei a Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban

Gazda Szakma Kiváló Tanulója Verseny, Kenderes A mezőgazdasági szakképzés egyik legsokoldalúbb képzése a gazdaképzés, amely az 1990-es évek eleje óta szerepel ezen a néven a mezőgazdasági szakmák között. Idén március 20–22. között az iskolánk rendezhette meg ezt a versenyt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felkérésére. A versenyzők az ország minden részéből érkeztek, összesen 14-en. A 3 napos rendezvény a hivatalos megnyitó után szigorú szabályok keretében kezdetét vette. Első nap a gyakorlati feladatok, a második nap a szóbeli verseny zajlott le, míg a harmadik nap a hivatalos eredményhirdetéssel zárult. A verseny tétjét jelzi, hogy azon tanulók, akiknek teljesítménye eléri a 71%-ot, szakmunkás bizonyítványt kapnak, és mentesülnek a szakmunkásvizsga alól. Gratulálunk minden versenyzőnek! 
A verseny végeredménye: 
1. helyezett Pintér Béla, a kenderesi iskola versenyzője (felkészítő tanára: Sípos Gyula) 
2. helyezett Dósai Kamilla (Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, felkészítő tanára Görög Mariann) 
3. helyezett Fábián Alex Gyula, (Felcsúti Letenyei Lajos Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, felkészítő tanára Gurabi-Horváth Katalin). 
A negyedik helyet Takács Ádám (Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Hajdúböszörmény, felkészítő tanára Szabó Tibor) szerezte meg, 
az ötödik helyezett Győrfi Ákos (Lippai János Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola, Nyíregyháza, felkészítő tanára Kerekes Gábor) lett. 
Mezőgazdasági gépész SZKTV 2019. március 27-29-én került megrendezésre a Tokaji Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban. 24 mezőgazdasági gépész tanuló mérte össze tudását a döntő három napja alatt. Intézményünket Emődi Zoltán mezőgazdasági gépész tanuló képviselte, aki 3. helyezést ért el a Mezőgazdasági gépész Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, valamint elhozta a Legjobb Szóbeli Feleletért járó különdíjat. Eredményével mentesül a szakmai vizsgák alól. Gratulálunk neki! 
Lovász SZKTV Mezőhegyes Kiss Andrea végzős lovász tanulónk 11. helyezést érte el a Lovász Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen Mezőhegyesen. Eredményével mentesül a szakmai vizsgák alól. Neki is szívből gratulálunk! 
Úgy gondolom, a fenti eredmények önmagukért beszélnek. Szeretném megköszöni a felkészítő tanárok alázatos munkáját, és minden támogatónk segítségét, aki hozzásegítettek bennünket a sikerhez. 
Az idei szemeszterben lesz még egy lehetőség, amin öregbíthetjük az iskolánk hírnevét. A kenderesi iskola az országos gazda-SZKTV döntőjének megrendezésén túl még egy megtisztelő lehetőséget kapott: az első alkalommal megrendezett „agrár-Szakmasztár” rendezvényen az iskola mutathatja be a gazda szakmát. Erre április 14–16. között kerül sor Budapesten a HUNGEXPO B pavilonjában. Virág Dóra igazgató