2019. január 28., hétfő

Ökológiai képzés Csíkszeredában

2019. január 8.
Ökológiai gazdálkodási szakon indít képzést a Szent István Egyetem. Az erdélyi hallgatók számára a csíkszeredai Pro Agriculturae Hargitae Alapítványnál folyik a képzés. Az érdeklődők január 15-ig nyújthatják be jelentkezési iratcsomójukat.

A saját gazdaságban is hasznosíthatók a biogazdálkodási ismeretek. Fotó: kertportal.hu

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik elméleti felkészültségük és gyakorlati ismereteik alapján képesek az ökológiai gazdálkodás vizsgált jelenségei és elemei közötti összefüggések feltárására, elemzésére. A szakot elvégzők képessé válnak az ökológiai gazdálkodás önálló végzésére, tervezésére, szervezésére és irányítására. A részvétel feltétele agrár- vagy természettudományi területen szerzett mérnöki oklevél vagy nem mérnöki szakon legalább alapképzésben (BSc) szerzett diploma (a korábbi képzési rendszer szerint főiskolai oklevél). A felvételi bizottság a jelentkezéshez benyújtott dokumentumok alapján dönt a jelentkezők felvételéről. A majdani oklevélben szereplő szakirányú végzettség: az alapvégzettség mérnöki vagy nem mérnöki jellegétől függően ökológiai gazdálkodó szakmérnök vagy ökológiai gazdálkodó.
A képzés legalább tíz személy jelentkezése esetén indul. A képzés tandíjköteles, de az EFOP 3.10.1 projekt keretéből a képzés teljes időtartamára 15 fő számára tandíjmentességet tudnak biztosítani (a pályázatban előírt feltételek teljesítése esetén). A képzés befejeztével a résztvevők olyan készségekre, képességekre tesznek szert, amelyek alkalmassá teszik őket az ökológiai gazdálkodás egyedi területén végzett munkára, ismereteiket saját gazdaság, háztáji üzem működtetésén kívül pedig az államigazgatás vonatkozó területein is használni tudják majd. Bővebb információk igényelhetők dr. Szalai Zita Magdolna egyetemi docenstől, az Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszékének szakfelelősétől. Cím: 1118 Budapest, Villányi út 29–43. Telefon: 305 7118, e-mail: szalai.zita@kertk.szie.hu. Bokor Gábor