2014. december 22., hétfő

A "Völgység Kincse" szociális szövetkezet célja

2013. január 31.
A szövetkezet célja munkanélküli, illetőleg szociálisan hátrányos helyzetben lévő tagjai számára munkafeltételek teremtése, valamint szociális helyzetük javításának egyéb módon történő elősegítése.
A szövetkezet az előzőekben megjelölt alapvető céljának eléréséhez a szociális szövetkezetekről rendelkező 141/2006. (VI.29) Korm. rendeletben meghatározott konkrét foglalkoztatási módokon felül elősegíti, hogy a szociálisan hátrányos helyzetben levő tagjai a főtevékenységként, vagy kiegészítő jelleggel végzett gyümölcs termelésből rendszeres bevételhez, jövedelemhez jussanak, ezért felvásárolja a tagjai által termelt terményeket és termékeket, és gondoskodik az arányos ellenszolgáltatás garantált kifizetéséről. A léüzem termelő tevékenységében résztvevő tagok rendszeres munkabért kapva, önfoglaltoztatók lévén további rendszeres, biztos jövedelemhez jutnak. Ugyanakkor a térség gyümölcstermelői további értékesítési lehetőséghez jutnak az üzem bérfeldolgozói tevékenysége által. 
A cél megvalósítása érdekében a tagok kihasználják a szövetkezeti formában történő demokratikus működés lehetőségeit, a tagokat egyenlő arányban megillető szavazati jog gyakorlásával történő döntéshozatal előnyeit, illetve a tagok és a szövetkezet közötti együttműködésből fakadó lehetőségeket.
A szövetkezet gazdasági tevékenységén kívül – anyagi lehetőségei függvényében és az elsődleges célok megvalósulásának veszélyeztetése nélkül – szociális juttatásban részesíti tagjait, továbbá támogatja tagjai kulturális, oktatási, közművelődési és sport tevékenységét.
Távolabbi célként kívánja megvalósítani a szövetkezet újabb területeken munkahelyek létrehozását, a tagság létszámának bővítését.