2014. július 21., hétfő

Felnőttkorba lépett a Naturalma Program

A közel öt évvel ezelőtt útjára indított Naturalma Program kezdetén még az ötletgazda Holland Alma Kft. sem gondolta volna, hogy a program ilyen gyors ütemben fog fejlődni, és olyan komplex csomagot fog tudni nyújtani az almatermesztőknek, mint amilyet most kínál.
Az elsődleges cél, csak új, betegségellenálló, tetszetős, ízletes és tárolható almafajták szaporítási jogának megszerzése és a fajták piaci bevezetése volt. Az e célból szervezett bemutatók, kóstolók folyamán hamar kialakult a Naturalma fajták (Luna, Sirius, Orion, Red Topaz, Rozela) termelőinek első csoportja. Az új fajták termőfelülete szépen gyarapszik, s ezáltal gyarapszik a várható árualap is. A Program ennek megfelelően magasabb fokozatba kapcsolt és kiállításokon, vásárokon való részvétel mellett megkezdte a fajtaújdonságok marketingjét és a piac szervezését. Az egységes, márkázott megjelenés és egységes árualap megkövetelte a Naturalma termelők egy tulajdonosi körbe történő összevonását. Így alakult meg a Naturalma Zrt. A Zrt tevékenységének köszönhetően a Naturalma márka alatt szereplő fajták már érvényes beszállítói előszerződéssel rendelkeznek az egyik legnagyobb hazai áruházlánccal. Az első termékminták attraktivitása és ízvilága, valamint az alacsony vegyszerterhelésből adódó előnyök meggyőzték az áruházlánc vezetőit. A különlegesen finom Naturalmáknak nem kellett bezárt ajtók során keresztül kopogtatnia. 
Kiváló fajták itthon is
A fajták már a hazai ökológiai környezetben is évek óta bizonyítják kiváló mivoltukat. Küllemük rendkívül figyelemfelkeltő, a fajták íze kiváló, alacsonyabb növényvédelmi intenzitás, kisebb szerterhelés mellett betegségektől mentes és egészséges beltartalmú gyümölcs állítható elő a Naturalma ültetvényeken. E néhány előny már önmagában sikeressé tehetné a Programot, de a Naturalmánál többet szerettek volna tenni a siker érdekében.
A Holland Alma Kft. gyümölcsfaiskolája
A Naturalma Program szaporítóanyagát biztosító Holland Alma Kft. gyümölcsfaiskolájában a fajtainnováció mellé ezért alanyinnovációt is felsorakoztattak, és a Naturalma fajtákat már kizárólag fitoftóra ellenálló alanyokon szaporítják. Az ellenálló M9-es mellé a fajták kizárólagos szaporítását végző Holland Alma Kft. felvette a T9a alany használatát is az alanykínálatba, sőt számos más új alanyt is vizsgálat és szaporítás alá vontak.
1+1 év ingyenes szaktanácsadás
Valami azonban még így is hiányzott a Program teljességéből. A Naturalma vezetői hamar felismerték, hogy egységes megjelenés, csak egységes tudás és technológia mellett biztosítható, ezért a Naturalma termelőknek egy év ingyenes szaktanácsadást biztosítottak 2013-ban, majd ezt még egy évvel 2014 év évégig megtoldották. A Naturalma ültetévnytulajdonosok már tudják: „Tamás Gazdát”, azaz Kalydi Tamást bármikor hívhatják technológiai kérdéseik megoldásához! Ezt kevés termelési rendszer mondhatja el magáról.
2,5% kamatozású hitel a Holland Alma Kft-től
Azt gondolhatnánk, hogy a fenti előnyök komplexen elegendőek ahhoz, hogy egy jó ötlet a megvalósulás útjára lépjen és egy programként önműködővé váljon! Fenti előnyök mellé azonban még hiányzott egy jó finanszírozási koncepció! De csak mostanáig! Június 5.-e óta az ötletgazda Holland Alma Kft. versenyképes finanszírozási lehetőségekhez segít minden olyan termelőt, aki Naturalma fajtákból ültetvényt létesít!
A Növekedési Hitelprogram keretében a termelők hosszútávú elképzeléseinek megvalósításához a Holland Alma Kft. 2,5% (THM!) kamatozású hitelhez segíti termelőit, mely az oltványok beszerzésén túl forrásul szolgálhat egy korszerű ültetvény valamennyi elemének (öntözés, támrendszer, jégháló) kialakításához. Mindezeken túl az OTP Bank partnereként a termőre fordulásig, vagy azon túl számos egyéb kedvező finanszírozási megoldást is kínálnak a termelői célok megvalósításához. 
Mostantól tehát valójában elmondhatjuk, hogy a Naturalma Program ténylegesen felnőttkorába lépett!

Mit ad most a Naturalma?
A piac legversenyképesebb fajtaújdonságait
Gyökérbetegségeknek ellenálló alanyú oltványokat
Csökkentett vegyszerterhelés mellett végzett termelés lehetőségét
Egészséges gyümölcsöt a fogyasztóknak
Központilag szervezett marketinget és egyszerű piacra kerülést
Kezdetben ingyenesen igénybe vehető szaktanácsadást
Egyedülálló finanszírozási lehetőséget Naturalma ültetvénytelepítőknek.

Legkedvezőbb kondíciókat biztosító finanszírozási lehetőségünk csak 2014 decemberéig él. Amennyiben élni kíván ezzel, felvilágosításért minél hamarabb forduljon munkatársainkhoz!