2014. február 22., szombat

Régen jelentkeztünk ...

2014.01.27. gasparmatyas
... de azért az élet zajlik a Hawaii Mesefaluban. 
A mostani bejegyzés időszerűségét a terasz adja Andrisék házánál. Már korábban adtunk róla hírt. 
Talán elmondtuk azt, hogy az első olyan része a háznak, amelynél az erdő adottságait van idő, mód kihasználni, s kényszerűségből kivágott fákat felhasználni, megmunkálni. 
Az első képen Ági éppen ezzel foglalatoskodik. 
A második képen látható, hogyan illeszkedik a terasz a házhoz. A nagy társalgó egyik ablaka helyére kerül a be-, ill. kijárat és ide érkezik majd a feljáró is. 
Ez volt az eredeti terv, de nem volt idő a megépítésre, mert mielőbb használatba akarták venni a házat a költözködési kényszer miatt. 
Így aztán az átmenet kicsit hosszúra nyúlt. A képen a terasz alapja látszik. Az alatta lévő fedett tér a műhellyel nyílik egybe, azt bővíti és kocsibeállónak is használható.
S végül a harmadik kép, ami a téma aktualitását adja, amikor a terasz már kész, használható és jó időben paradicsomi hely különösen a gyerekek számára. Védett, jó levegő, rálátás a társalgóból, amiben a van a konyha is. Nagyon kellemes a felnőttek számára is az "ejtőzéshez", amihez a már fel is szerelt függőágyak kínálják a kényelmet.
Hát, ilyen kisebb lépésekben fejlődik a Mesefalu mostanában. Újdonság még a csirketartás is, ami már jelenleg is biztosít tojást, de idővel akár a teljes szükségletet is kielégítheti. Ami a bővítést illeti (jelenleg két házunk van), csak akkor kerül rá sor, ha tovább nő a közösség és ténylegesen szükségessé válnak az új terek és épületek, amelyeket a csatlakozókkal közösen kívánunk létrehozni. A program tehát folytatódik.