2013. december 16., hétfő

Jó helyen van, sokat keres - helyes-e?

A svájciak szerint nincs az rendjén, hogy az úgynevezett „topmenedzserek” a sokszorosát keresik, mint azok, akik a tényleges munkát elvégzik.
A rabló kapitalizmus úgy tűnik, hogy a svájci népet még nem hódította meg, és szabadság szeretetét ismerve a jövőben sem fogja. A svájciak 68%-a népszavazáson mondta ki, hogy véget kell vetni annak, hogy a menedzserek elképesztően magas semmivel nem indokolható, a munkájukkal semmilyen arányban nem álló jövedelemre tegyenek szert. Az ami Svájcban történt, két okból is fontos nekünk:
Egyfelől, hogy a népszavazás olyan alkotmányos intézmény, amit nem visszaszorítani, hanem kiteljesíteni kell. Másrészről, hogy a jövedelmekben megmutatkozó társadalmi igazságtalanságot a magyar népnek is el kell utasítania.
A Kisgazdák felhívják a kormány figyelmét arra, hogy szép dolog volt a jövedelmeknél a 2 milliót forintos felső határ meghúzása, ha állami intézményekről, cégekről van szó, de határt kellene szabni a magáncégek esetében is az indokolatlan, az embereket joggal irritáló jövedelmeknek.