2013. május 23., csütörtök

Meghívó



A Körösök völgyében 76 km új kerékpárút épül uniós támogatásból

http://erdely.ma/kornyezetunk.php?id=142212&cim=a_korosok_volgyeben_76_km_uj_kerekparut_epul_unios_tamogatasbol
2013.05.23.
A román-magyar határon átívelő projekt engedélyezési tervei EU támogatásból elkészültek – jelentette be a tervezési szakasz le- zárását jelző ünnepségen Vass Csaba a Körösök Völgye Natúr-park Egyesület munkaszervezetének vezetője Békéscsabán.
A Körösök völgyében 76 kilométer hosszú új kerékpárút épül Románia és Magyarország között. Az egyesület mint vezető partner a romániai Nagyzerind önkormányzatával sikeresen pályázott a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttmű- ködési Program keretére a kerékpárúttervek elkészítéséhez.
Vass Csaba elmondta: a kerékpárút csaknem 76 kilométer hosszú nyomvonala Magyarországon Köröstarcsától indul, Mezőberény, Békés, Békéscsaba, Doboz és Gyula települést érintve Feketegyarmatnál lépi át a határt, majd Negyzerind, Tőzmiske, Vadász településen áthaladva éri el Simonyifalvát.
Kiemelte: a projekt célja, hogy a látogatók kerékpáron is be tudják járni a térség turisztikai nevezetességeit, ismerjék meg közvetlenül a helyi természeti és kulturális értékeket.
A tervezés költsége 100 millió forint volt, az elnyert támogatás a költségek 95 százalékát fedezte, a többit a pályázók saját erőből biztosították. MTI