2013. március 29., péntek

HANGYA 2010. GAZDASÁGFEJLESZTÕ KLASZTER


  


Klaszter tagjai:
Balaton Rcycling Kft.
A dél-dunántúli és a balatoni régió egyik jelentõs hulladékkezeléssel foglalkozó vállalkozása. Válogatócsarnokokban szelektálás, majd újrahasznosítás a fõ tevékenységük, amelyben új innovatív megoldásokat keresnek. Kezdeményezéseik révén több jövõbeli fejlesztési projekt elõkészítõje. Fontos termékei a kifejlesztett logisztikai és informatikai rendszerek, amelyekre nem csak a hulladékkezelés terén lehet építeni. Honlap
Berekhús Zrt.
A családias vállalkozásként induló kisüzem kizárólag húsfeldolgozással foglalkozott. Kiváló, házias ízesítésû, komoly szakmai háttér mellett készített és piacképes árakon értékesített termékei által szerzett elismertséget a vásárlók körében a húsipari termékek elõállítása - gyorsfagyasztott készételek gyártása - vendéglátás körében. A bõvülõ piaci igényeknek, és az Európai Uniós elõírásoknak megfelelõ új üzem az EU direktíváknak megfelelõ korszerûséggel készült, ahol nagy hangsúlyt kapott a kimagasló higiéniai követelmény, a tovább tökéletesített technológia.
Elérhetõségek: Cím: 8640 Fonyód, Turul u. 17. Telefon: (0036) 85 560-260 Honlap
EnergoCord 74 Építõipari Kft.
Az EnergoCord'74 Kft-t magyar tulajdonú kisvállalkozás. Több éves szakmai tapasztalattal, rendelkezõ építõipari vállalkozás: épületgépészeti tervezés, kivitelezés és kereskedelem, komplex építõipari kivitelezés keretében ipari üzemek, csarnokok, családi házak, közintézmények építése, felújítása. Más klasztertagokkal több nagyprojekt megvalósításán kezdtek el dolgozni.
Energreen Kft.
Családi vállalkozás. Fõ tevékenység az építõipar. Saját beruházásként megvalósított vendéglátóegységek, üzlethelyiség, irodák, szolárium center és bemutató terem üzemeltetése. Turisztikai kisvonatok gyártása, mûködtetése a történelmi nagyvárosokban. Tevékenységei között a jövõben új tevékenységként a zöldenergia termeléssel is kíván foglalkozni. Balatonszabadiban biogáz üzemet tervez.
Gemenc-Print kft.
Mikro-vállalkozás, amely a nagyvállalatok, nagyszervezetek (önkormányzat, kórház, stb.) nyomdaipari igényeinek kielégítése mellett a valamikori hangya képeslapok, ajándéktárgyak, termék címkék, és más nyomdászati termékek elõállításának megszervezésben kivitelezésében nagy fejlõdési lehetõségekkel rendelkezik.
Elérhetõségek:  Cím: H-7100, Szekszárd, Keselyûsi út. 120. Telefon: +36 70 614 4274 Honlap
Geotech-Group Kft
A cég a legnagyobb cégeknek is beszállít, felszerel bútorokat, irodai orvosi, szállodai, oktatási intézményekbe berendezéseket, elsõsorban fa és más alapanyagokból is. Elsõsorban a fa alapanyagok kereskedelmével is foglalkoznak. A horizontális együttmûködés (pl. bolti berendezések gyártása, felszerelése) mellett új tevékenységei között tervezi a hulladékokból újrahasznosítás során gyártott új alapanyagok felhasználást. 
Elérhetõségek: Telephely: 8600 Siófok, Bajcsy-Zsilinszky utca 210. Telefonszám: 06-84/510-007 Honlap
HB Kft.
Épületgépészettel foglakozó cég, amely innovatív megoldásokban érdekelt és ezen a területen már eredményekkel rendelkezik. Hûtõ fûtõ és hõ-visszanyerõs szellõztetõ rendszerek, split és VRV klíma, fan-coilos hûtés, berendezések. Legújabb termékük az üveghab, amelyet széles felhasználási körben (szigetelés, díszítés, stb.) lehet majd alkalmazni, gyártásának elkezdése a fõ feladat.
Elérhetõségek: 8651 Balatonszabadi Kossuth Lajos u. 71. Tel./Fax.: 84/355-437; Tel: 84/556-040 Honlap
Hilal Central Europe Kft.
A vállalat marketing, kommunikációs és lobbitanácsadással, szervezetfejlesztéssel, külpiaci tanácsadással és projektmenedzsment tevékenységgel segíti a klasztert és a klaszter tagjait. Kiváló kormányzati és üzleti kapcsolatrendszerrel rendelkezik többek között az Arab-öböl országaiban.
Horváth és Társa Bt.
Vámügynökségi és faipari termeléssel, összeszereléssel, kereskedelemmel foglalkozik. Környezetvédelmi termékdíj tanácsadással, környezetvédelmi szakértõi tevékenységével is jól és több szálon kapcsolódik a klaszter tervezett tevékenységeihez.
Jumbó Hús Kft.
A térség egyik nagy felvásárlója és (füstölt, fõtt) húskészítmények termelõje. Az eddigi nagykereskedõk történõ értékesítés mellett fontosnak tartják a kiskereskedelem regionális termeltetés értékesítés fejlesztését a hulladékok megfelelõ felhasználását az új termékek elõállítását, egy új típusú termeltetési és értékesítési rendszer felépítését.
Elérhetõségek: Levelezési cím:7100, Szekszárd Bottyánhegy u. 15. Tel.: 74/530-006 Honlap
Kaona Mûanyagipari Kft.
A Kaona Kft 5000 m2-es területen, közel 100 dolgozót foglalkoztat. A fõ tevékenység a hõre lágyuló mûanyagok fröccsöntése és a mûanyag alkatrészek, illetve bármilyen egyéb késztermék vagy alkatrész csoport teljes körû összeszerelése. Megrendelõik között megtalálhatóak a háztartási elektronika-, autó-, élelmiszer-, elektronikai-, ipar képviselõi. Magyarország több vezetõ cégének megbízható és pontos beszállítói.
Elérhetõségek: 8600 Siófok, Bajcsy Zsilinszky u. 212. Telefon:06-84-887-100; 06-84-887-110 Honlap
North East Impex Kft.
Fõ tevékenységében higiéniai termékek nagykereskedelmével foglalkozik. Ipari, mezõgazdasági termelõk, élelmiszeripari üzemek, vendéglátó, szállodaipari tevékenységet folyatatóknak értékesít ezeken kívül munkavédelmi és takarítástechnikai eszközöket is. Új tevékenységek között tervezik a klaszterben lehetséges horizontális együttmûködésnek a közös termelési kapacitás(ok) kialakítását is elsõsorban a régióbeli nyersanyagok feldolgozása és a hulladékhasznosítás terén.
Elérhetõségek: Cím: 8600 Siófok, Építõ u. 6.  Telefon: (84)510-767 Honlap
M-Ponyvastúdió Bt.
A cég a ponyvakészítés, árnyékolástechnika terén élenjáró technológiákkal és tapasztalatokkal rendelkezik. Széles kapcsolatrendszere révén az ipari, irodai szférán kívül az önkormányzati és turisztikai szférában is piacszervezõ. Érdekeltek új anyagok és technológiák kialakításában. 
Elérhetõségek: Cím: 8600 Siófok, Bajcsy Zs. u. 212. Telefon:06-84/312-029 Honlap
Mecsek-Drog Kft.
Kizárólag minõsített szállítóktól származó gyógynövényeket dolgoz fel. Teáik mono vagy keverék teák, gyümölcsteák. A gyógynövények hatóanyaga alkalmas betegségek megelõzésére, betegségek kiegészítõ kezelésére és utókezelésére is. Ezek a házi szerek az egészség megõrzésére, betegségek enyhe tüneteinek gyógyítására alkalmasak. Keverék teák több gyógynövény egymást erõsítõ és kiegészítõ hatását egyesítik egy állandó összetételben. Termékeik kizárólag természetes alapanyagokból, mesterséges íz - aroma és tartósítószerek felhasználása nélkül készülnek. Az áru beérkezésétõl kezdve a különbözõ munkafázisokon át a vevõkhöz történõ kiszállításig a GMP és a HACCP elvárásainak megfelelõ. A cég vezetése elkötelezett hangya párti, hazai és prémiumkategóriás termékek elõállításának, értékesítési rendszerének kialakításban érdekelt és aktív szereplõ.
Elérhetõségek: Pécsvárad, Erzsébeti út 18. Telefon: +36 72 465-969 Honlap
Öko-Agro-Tour Kft.
A családi vállalkozás egyszerre több tevékenységet indított és több szálon kapcsolódik a klaszter nagyobb cégeihez. Elsõsorban a mezõgazdasági hulladékok energetikai célú felhasználásában érdekelt és közös projektet ezen a területen tervez. Kereskedelmi és turisztikai tevékenységét a hangya szövetkezetek együttmûködésére alapozza.  Honlap
Pécsi Sütõipari Zrt.
Elsõsorban a hagyományos és különleges kenyerek és pékáru terén térségében piacvezetõ. Érdekelt a cég az új egészséges táplálkozást képviselõ teljes kiõrlésû vitamindús pékáru elõállításának fokozásában, új termékek piacra juttatásában: liszt-érzékenyek részére (a Coelipán segítségével) és cukorbetegek számára.
Plastelektro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A közel 100 dolgozót foglalkoztató cég fõ tevékenysége a mûanyag alkatrészek, késztermékek termelése, összeszerelése. A kapcsolódó kábelek gyártása és beszerelése szintén profilja. Megrendelõik a magyarországi autóipari, elektronikai cégek.
Elérhetõségek: Cím: 8600 Siófok, Bajcsy-Zs. u. 210. Telefon: 06-84/580-008 Honlap
Régi Lámpabolt Kft.
Mikro-vállalkozás, kiskereskedelmi egység, amely tulajdonosa, vezetõje a korábbi hangya mozgalomban jellemzõ kiskereskedelmi tevékenységek tervezésében, szervezésében aktív kezdeményezõ, szervezõ.
Royal Sütöde Kft.
Siófok- Kiliti városrész központjában, újjávarázsolt, az európai szabványoknak és elõírásoknak is megfelelõ pékség. Új, modernizált, nagy kapacitású sütõüzemet, valamint azt kiszolgáló logisztikai központot hozott létre, mellyel alkalmas és versenyképes a megváltozott fogyasztói igények kielégítésére is. A társaság jelentõs üzleti kapcsolatokat épített ki elõször regionális szinten, de országszerte ismert, és majd 150 fõt foglalkoztat három telephelyén Kiskunhalason, Jánoshalmán valamint Kiskunmajsán és jelentõs ellátást biztosít a Dél- Alföldi térségben is.
Sióplacc kereskedelmi és szolgáltató kft
Elsõsorban ingatlanhasznosítás, üzemeltetés, turisztikai szolgáltatások, az egészséges életmódhoz kapcsolódó tevékenységek képezik a fõ tevékenységet és e téren kíván fejlesztésekben részt venni, kapcsolódni a klaszter és tagjai tevékenységeihez.
Támogató klasztertagok
Alsómocsolád Község Önkormányzata
Az önkormányzat illetve a térségi társulás komoly gazdaságfejlesztési tevékenységet folytat. Nyitott az új megoldások irányában és aktívan szervez gazdasági, vállalkozási, szociális szervezeteket a helyi, térségi gazdálkodók fejlesztése érdekében.Honlap
Megújuló Hangya -2010 Szövetkezet
A Megújuló Hangya – 2010 Szövetkezet a vidékfejlesztés iránt elkötelezett, nemzetközileg is jegyzett gazdasági és társadalmi szervezõdésként integrált hálózatok keretében végzett tevékenységével jelentõs mértékben hozzá kíván járulni a fenntartható vidékfejlõdés megvalósulásához, összhangban a globális, a nemzeti és helyi társadalmi - gazdasági - környezeti kihívásokkal.
Elérhetõségek: Iroda: 5920 Csorvás, Rákóczi u. 37. Telefon/fax: 06 66/258-035 Honlap
Együttmûködõ szervezetek, intézmények
Gyöngyösi Fõiskola
A 2003 óta önállóan mûködõ foiskola az Észak-magyarországi EU-régió meghatározó jelentõségû tudáscentrumaként, változatos formában végzett tudás-szolgáltatásaival járul hozzá a klaszter és a régió versenyképességének megalapozásához.Honlap
Kecskeméti Fõiskola
A Gépipari és Automatizálási Mûszaki Fõiskola, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Kertészeti Fõiskolai Kara, valamint a Kecskeméti Tanítóképzõ Fõiskola integrációjával létrejött intézmény három különbözõ profilú kart mûködtet. A Fõiskola elsõsorban, mint kutatási-szellemi mûhely, innovációs centrum vesz részt a klaszter munkájában.Honlap
Kaposvári Egyetem
A magyarországi felsõoktatás szerkezetének átalakításakor az alapító jogelõd intézmények kölcsönös elhatározása alapján, azok integrációjával jött létre 2000. január 1-jével a két kart és két kutatóintézetet befogadó Kaposvári Egyetem. Az intézmény megalapításában döntõ szerepe volt Kaposvár Megyei Jogú Városnak, valamint Somogy Megye Önkormányzatának is.Honlap